Pastebėję arba įtarę, kad jų valdomoje prekybos alkoholiniais gėrimais vietoje prekiaujama narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis ar jos yra platinamos, vartojamos, vadovai ar jų įgalioti asmenys privalo nedelsdami pranešti apie tai policijai.

Tai siūlančius Alkoholio kontrolės įstatymo ir Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimų projektus įregistravo Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė ir komiteto pirmininko pavaduotojas Antanas Matulas.

Pasak jų, projektų rengimą paskatino situacija, susidariusi su narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu ir vartojimu naktiniuose klubuose. Pastaruoju metu visuomenės informavimo priemonėse neretai pasirodo pranešimai apie atvejus, kai naktiniuose klubuose platinami ir (ar) vartojami narkotikai, aprašomi šio vartojimo baisūs padariniai.

„Dažniausiai narkotikai yra vartojami ir platinami tose vietose, kuriose yra prekiaujama alkoholiniais gėrimais. Narkotikų vartojimas naktiniuose klubuose ir kitose pasilinksminimo vietose yra susijęs su kitais teisės pažeidimais bei nusikaltimais. Dažniausiai pasilinksminimų vietų vadovai žino, kas vyksta jų valdomuose baruose, restoranuose, kavinėse ir pan., tačiau užmerkia akis prieš šią problemą“,– sako projektus parengę D. Mikutienė ir A. Matulas.

Siūloma, kad pastarieji įsigaliotų nuo šių metų lapkričio 1 d.