Tai DELFI patvirtino pats E. Vareikis, pridurdamas, kad naujoji Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovybė formuoja naują komandą ir jis supranta į ją natūraliai nepatenkantis.

„Tėvynės sąjungoje pasikeitė vadovybė, ji formuoja komandą iš naujo, aš toje komandoje turbūt nepritapsiu. Aš, kaip politikas, manau, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga yra ta organizacija, kurios vertybes aš galiu deklaruoti. Jokių kompromisų su savo vertybėmis nedarau“, - sakė E. Vareikis.
Egidijus Vareikis

Neoficialiais duomenimis, E. Vareikis gali kandidatuoti Trakų-Vievio apygardoje, tačiau pats politikas apygardos pasirinkimo nepatvirtino. Lietuvoje yra įtvirtinta mišri rinkimų sistema, kai 71 kandidatas išrenkamas vienmandatėje apygardoje ir 70 pagal partijų sąrašus.

E. Vareikis DELFI sakė stabdantis narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje, tačiau kol kas neplanuojantis tapti valstiečių žaliųjų nariu, nors ateityje tokios galimybės neatmetė.

DELFI primena, kad E. Vareikis patyrė ne vieną išbandymą kovodamas su potraukiu alkoholiui, tačiau pastaruoju metu atsitiesė. Politikas sako, kad valstiečių žaliųjų propaguojamos blaivybės ir tautiškumo idėjos jam labai priimtinos.

R. Karbauskio teigimu, E. Vareikiui kandidatų sąraše bus skirta 141-a pozicija.

Jo teigimu, E. Vareikis yra puikus profesionalas, todėl jam turi būti suteikta galimybė toliau dalyvauti politikoje. Pasak R. Karbauskio, E. Vareikis yra įveikęs alkoholizmo problemą, todėl gali tapti pavyzdžiu su šia liga kovojantiems žmonėms, ypač vyrams. Tačiau konservatorių gretose, anot jo, E. Vareikis jautėsi atstumtas.

„Mes paprasčiausiai duodame žmogui galimybę, nes niekas nenori duoti: nevertina jo kompetencijos, turbūt nelaiko išsprendusiu savo problemas. Jeigu šnekėtume iš buitinės pusės, didžiausia Lietuvos problema yra alkoholizmas. Jis pats savo kailiu yra tą patyręs. Mūsų požiūris toks - reikia duoti galimybę", - sakė R. Karbauskis.