Tapti švietimo ir mokslo ministru pasiūlyta Seimo nariui, 44-erių metų Algirdui Monkevičiui, kuris iki šiol buvo Šiaulių universiteto socialinių mokslų fakulteto dekanas.

Tačiau, BNS žiniomis, į šį postą tebepretenduoja ir Vilniaus universiteto rektorius Rolandas Pavilionis, trečiadienį išrinktas Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto vadovu.

Tarp kandidatų į vidaus reikalų ministrus atsirado naujas kandidatas - dabartinis VR viceministras Vytautas Markevičius, tačiau kartu svarstoma ir buvusio policijos komisaro Alvydo Sadecko kandidatūra. Kaip žinoma, jis išrinktas Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovu.

Į sveikatos apsaugos ministrus pretenduoja Klaipėdos ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis ir Santariškių klinikų generalinis direktorius Antanas Vinkus.

Nepaisant kritikos, į žemės ūkio ministrus toliau siūlomas žurnalistas Gintautas Kniukšta ir dar svarstoma parlamentaro Jeronimo Kraujelio kandidatūra.

Trečiadienį Naujosios politikos bloko lyderiai prezidentui pažadėjo iki pirmadienio pateikti visų ministrų kandidatūras.