Kaip praneša dienraštis "Respublika", pasak Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo Mečio Laurinkaus, tarptautinius teroristus Lietuva domina kaip valstybė, kurioje būtų galima "daryti pinigus", įkurti ir išlaikyti žvalgybines rezidencijas, organizuoti čia svarbius susitikimus ir pamažu įsitvirtinti.

Anot "Respublikos", Lietuvoje pastebėti įvairių tarptautinių grupuočių atstovai turi gerų ryšių Skandinavijoje. VSD pareigūnų žiniomis, Skandinavijoje įsitvirtinusios teroristinės organizacijos jau turi savo žmonių ir Estijoje, ir Latvijoje, ir Lietuvoje bei Lenkijoje.

Pasak dienraščio, Baltijos šalys tarptautinius teroristus domina kaip tranzitinės šalys, kuriose gali būti steigiamos firmos ir išplaunami nelegaliai kitur uždirbti pinigai.

Anot M. Laurinkaus, radikalios arabų teroristinės organizacijos bei įvairūs marksistiniai judėjimai gali bandyti užmegzti kontaktus su vietos gyventojais ir skleisti destruktyvią ideologiją per internetą.

Pasak VSD vadovo, pirmieji tarptautinių teroristinių organizacijų atstovai pastebėti Lietuvoje prieš dvejus metus.

Anot M. Laurinkaus, VSD gali drąsiai sakyti, kad Lietuvoje "laiko ranką ant šio reiškinio pulso". Kol kas teroristai nėra įleidę šaknų Lietuvoje, todėl juos paprasta sekti.

Kitas, gerai situaciją žinantis VSD darbuotojas dienraščiui sakė, kad dėl ryšių su teroristais iš Lietuvos jau yra išsiųsta maždaug 10 arabų šalių piliečių, kurie kėlė grėsmę valstybės saugumui.