Planuojama, kad portugalai Lietuvoje liks iki liepos. Mokymų metu kartu su Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų žvalgybos vienetais treniruosis vykdyti motorizuotąją žvalgybą, kuri naudojama įvairių tipų operacijose – puolimo, gynybos, taikos rėmimo. Portugalų kariai taip pat dalyvaus Lietuvoje vyksiančiose nacionalinėse ir tarptautinėse pratybose.

„Mes labai vertiname aktyvų Portugalijos dalyvavimą sprendžiant mūsų regiono saugumo problematiką. Portugalija, nors ir geografiškai tolima šalis, tačiau aktyviai dalyvauja Baltijos regiono kariniuose projektuose. Tai ir naikintuvai NATO oro policijos misijoje, rotacinės pajėgos Lietuvoje“, – sako šiuo metu Portugalijoje viešintis Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas.

Portugalijos kariai pratyboms Lietuvoje atsigabena apie 40 vienetų įvairios technikos. Tai šarvuoti pėstininkų ir žvalgybos automobiliai „Pandur II“ bei „Chaimite“, kariniai visureigiai ir sunkvežimiai. Technika iš Klaipėdos bus perdislokuojama į Rukloje esančią Mechanizuotąją pėstininkų brigadą „Geležinis Vilkas“.