Iki partijos pirmininko rinkimų liko vos trys savaitės, tačiau keturių varžovų pagrindinės nuostatos oficialiai paskelbtos tik trečiadienį - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) oficioziniame leidinyje "Tėvynės sąjungos žinios". Kaip turi keistis partija, kas dabar blogai ir ką daryti toliau? Į tokius klausimus savo programiniuose tekstuose bandė atsakyti pretendentai į TS-LKD vedlio vietą.

Pavyzdžiui, A. Kubiliaus vietą užimti norinčios europarlamentarės Laimos Andrikienės teigimu, "tūkstančiais savo narius skaičiuojanti partija priversta konstatuoti, kad ji neturi ką iškelti kandidatu į prezidentus".

"Lyderio reitingas neveža, o kitiems nedera ar neleidžiama net bandyti", - dėsto europarlamentarė.

Jos nuomone, visa tai liudija, kad partijos veikimo būdą reikia keisti. Ne mažiau kritikos partijai ir dabartiniam jos vedliui pažeria ir į partijos pirmininkus kandidatuojantis Vytautas Landsbergis. Europos Parlamente dirbantis partijos patriarchas tekste ragina "susiprasti partijos viduje".

Valentinas Stundys savo programiniame tekste - santūresnis negu kiti varžovai. Jis siūlo peržiūrėti visą partijos sąrangą, kompetencijas. A. Kubiliaus tezės pačios trumpiausios. Dabartinis TS-LKD vedlys nurodo, kad partijos tikslas - laimėti savivaldybių ir Seimo rinkimus. Taip pat "išlaikyti Sąjūdžio vertybinę tapatybę, ypatingą dėmesį skiriant sovietmečio pažeisto moralinio audinio atkūrimo turiniui".