„Tarptautinė bendruomenė tikrai vangiai taiko sankcijas ir tos sankcijos yra ne tiek efektyvios. Aš galbūt atstovauju radikalesnį požiūrį, sankcijos turėtų būti visa apimančios, paliesti kiekvieną Rusijos pilietį, bet ne tam, kad jam būtų blogiau, bet kad jis suprastų, jog jis negali taikstytis su tokiu nusikalstamu režimu, kuris dabar įsitvirtinęs Kremliuje ir bando destabilizuoti visą saugumo padėtį žemyne ir už jo ribų“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ sakė gynybos ekspertas.

Lietuvos nuolatinis atstovas Šiaurės Atlanto Taryboje Kęstutis Jankauskas sako, kad tokie tragiški įvykiai kaip Malaizijos lėktuvo numušimas, vykstantys dėl Rusijos – Ukrainos konflikto, yra žiaurūs, tačiau ir reikalingi.

„Labai gaila, kad tokių įvykių vis dar reikia ir jie yra neišvengiami. Atrodytų, kad būtų galima priimti sprendimus, kurie būtų įgyvendinami greičiau ir būtų galima užbėgti galimiems tragiškiems įvykiams už akių. Klausimas, ką mes turime ir privalome padaryti, kad tie karo veiksmai liautųsi?“, - sakė K. Jankauskas.

„Tai yra karas. Ir, deja, kiekvienas iš tų tragiškų įvykių yra tik dar vienas lašas, akivaizdžiai parodantis, kad būtina imtis kuo skubesnių veiksmų. Tikiuosi, kad už mėnesio NATO priims reikalingus sprendimus, kurie užtikrins, kad NATO šalys bus saugios.“

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama 17.05 val.