Sekmadienio popietę pastebėta, kad Gricių rinkimų apylinkės pirmininkė Sigutė Prišmantienė bei narė Nijolė Pilypienė – galimai neblaivios.

Rinkimų stebėtojų iškviesti pareigūnai įtarimus patvirtino. Pirminiais duomenimis, S. Prišmantienei nustatytas sunkus girtumas – 2,6 prom., o N. Pilypienei – vidutinis girtumas – 1,6 prom.

„Atvažiavus į rinkimų apylinkę įtarimų sukėlė pirmininkės elgesys – ji labai gestikuliavo, bendravo. Priėjus arčiau buvo galima užuosti alkoholio kvapą, o po stalu pastebėjome nugertą degtinės butelį“, - sakė rinkimų stebėtojas Arnoldas Pernarauskas.

Tiek apylinkės pirmininkė, tiek jos padėjėja bendrauti su žiniasklaida nenorėjo. S. Prišmantienė apsigaubusi galvą striuke puolė lakstyti po patalpas, o N. Pilypienė bandė kamerą uždengti savo paltu, stūmė žurnalistą.

„Ne jūsų reikalas, kas aš tokia, čia mano bėdos“, - piktai aiškino alkoholio padauginusi moteris.

Nors N. Pilypienės girtumą pastebėti buvo sunkiau, S. Prišmantienės elgesys išdavė smarkų apsvaigimą – moteris svirduliavo, vos laikėsi ant kojų, jai pynėsi kalba.

Rinkimų stebėtojai taip pat turėjo moterį perspėti, kad vėl bus kviečiama policija, nes ši išbėgo iš pastato, sėdo į savo automobilį ir galimai ruošėsi kažkur važiuoti.

Rinkimų komisija alkoholiu vaišinosi tame pačiame pastate, kur yra miestelio šarvojimo salė ir bendruomenės namai.

Šaltinis
Temos
Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (783)