Kartu jis nepraranda vilčių, kad ateinantys metai atneš gerų permainų – pakitęs politikų požiūris išjudins įstrigusius įstatymus, o ir policijos piniginė bent mažumėlę papilnės. Su S. Skverneliu „Lietuvos žinios“ kalbasi apie policijos bėdas bei vykstančias teigiamas permainas.

„Politikų mes nebijome, juos gerbiame. Ir puikiai suprantame, kad demokratinėje valstybėje parlamentinė kontrolė privalo egzistuoti. Kaip vieną didžiausių laimėjimų įvardyčiau policijos depolitizavimą.

Mes – ne politinė institucija, mūsų veikla nepriklauso nuo daugumos ar mažumos politinių jėgų įgeidžių. Tuo galiu džiaugtis ir didžiuotis“,– sakė S. Skvernelis.

Policijos generalinis komisaras sako, jog rinktis policininko profesiją galėtų paskatinti lengvatinės paskolos būstui.

„Jaunam žmogui labai svarbus gyvenamojo būsto klausimas. Tačiau su tokiu startiniu atlyginimu nelabai pavyks gauti paskolą. Mąstome, kad lengvatinė paskola būtų rimta paskata ateiti pas mus“, – interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, policijoje vos dirbti pradėjęs pirminės grandies pareigūnas gauna 1200 litų, o 20 metų stažą, maksimalų laipsnį bei kategoriją turintis patrulis, budintis naktimis, švenčių dienomis, gali tikėtis 2200-2500 litų į rankas.

Šiuo metu pagal policininkų skaičių Lietuva tarp ES šalių yra trylikta – 100 tūkst. gyventojų tenka 319 pareigūnų, Suomijoje mažiausiai -142, Vokietijoje – 169, Estijoje -332, Latvijoje – 331. Pasak komisaro, mechaniškai šių skaičių lyginti nereikėtų, nes reikia atsižvelgti į vykdomas funkcijas ir kt.