FTB generalinis direktorius Louisas J. Freeh (Luisas Dž. Fri), baigiantis kelionę po Baltijos šalis, sekmadienį Vilniuje susitiko su Lietuvos ministru pirmininku Andriumi Kubiliumi.

Pasak premjero atstovo spaudai A. Bačiulio, FTB direktorius pranešė, kad JAV Senato biudžeto komitetas jau pritarė lėšų skyrimui FTB skyriaus Lietuvoje atidarymui ir kad jis dėsiąs visas pastangas, jog tai netrukus įvyktų.

Pasak premjero A. Kubiliaus, FTB skyriaus atidarymas būtų labai svarbus Lietuvai, nes tokiu būdu ji galėtų labai suintensyvinti bendradarbiavimą su JAV teisėsaugos institucijomis, ypač tiriant šiuolaikinius nusikaltimus, pavyzdžiui, susijusius su kompiuterių panaudojimu.

A. Kubilius per susitikimą taip pat sakė, kad Lietuva yra suinteresuota gauti technologinę FTB pagalbą. Be to, pasak premjero, Lietuvai reikėtų konsultacinės pagalbos kovojant su narkotikų prekyba ir jų vartojimu.

Susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos jėgos struktūrų vadovai - generalinis prokuroras Kazys Pėdnyčia, vidaus reikalų ministras Česlavas Blažys ir Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius Mečys Laurinkus.

Tai jau antrasis FTB direktoriaus L. J. Freeh vizitas Lietuvoje. Pirmą kartą jis buvo atvykęs į Lietuvą 1994 metais.

FTB užsienio valstybėse, įskaitant Vengriją ir Rumuniją, turi 38 skyrius, kuriuose agentai dirba kaip JAV ambasadų

teisiniai atašė, bet ketina tokių skyrių skaičių padidinti iki 78.

Nuo 1998 metų spalio iki 1999-ųjų rugsėjo 100 FTB specialiųjų agentų, dirbančių

užsienyje, išaiškino daugiau kaip 3,8 tūkst. kriminalinių nusikaltimų.