Šeštajame festivalyje LIFE, prasidėjusiame gegužės 20 dieną, dalyvavo teatrų trupės iš Prancūzijos, Suomijos, Ispanijos, Italijos, Rusijos ir Australijos.

Paskutinieji festivalio spektakliai "Laukas" ir "Skrydis", kuriuos Vilniaus paveikslų galerijos rūmų kieme pristato australų trupė "Strange Fruit", vyks penktadienį ir šeštadienį.

Kaip BNS korespondentui sakė festivalio reklamos vadovė Dalia Perednienė, festivalis vyko taip, kaip ir buvo planuota.

"Nebuvo numatytas tik lietus per festivalio atidarymą, o daugiau viskas vyksta taip, kaip ir tikėjomis", sakė D. Perednienė.

Visi bilietai buvo išpirkti į abu Antono Čechovo pastatymus "Dėdė Vania" ir "Juodasis vienuolis", kuriuos žiūrovams pristatė Suomijos Takomo ir Maskvos jaunojo žiūrovo teatrai.

"Kiekvienas spektaklis savaip įdomus ir kiekvieno skoniui. Į programą įtraukti spektakliai buvo šilti, nuoširdūs, prieinami kiekvienam", sakė D. Perednienė.

Kol kas neaišku, kokia yra bus finansinė festivalio padėtis.

Pasak D. Perednienės, Ispanijos Užsienio reikalų ministerija ir Katalonijos kultūros institutas ketina paremti savo trupių pasirodymą festivalyje, tą patį žadėjo padaryti Prancūzijos, Suomijos ambasados, Šiaurės kraštų informacijos biuras.

"Sunku kalbėti apie galutinę sąmatą, kai festivalis dar nesibaigė. Galutiniai skaičiavimai bus atlikti per mėnesį", sakė D. Perednienė.

Pirmą kartą festivalis LIFE surengtas 1993 metais.

Pernykštis festivalis buvo pirmoji 2000-ųjų metų paminėjimui skirtos programos "Vilnius 2000" dalis, kuri užbaigta šių metų festivalio renginiais.

D. Perednienė sakė, jog organizatoriai jau ruošiasi kitų metų festivaliui, jau yra nemažai idėjų ir kandidatų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją