Paskutinis bėgikus į kelionę penktadienio popietę palydėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, nes sportininkai susirinko Senojoje perkėloje, iš kur keltu persikėlė į Smiltynę, o iš jos apie 50 kilometrų bėga iki Nidos. Ją ketinama pasiekti apie 18 val., nes 18.30 val. prasidės festivalio „Sveika, Neringa!“ atidarymas.

Bėgikai pirmadienį startavo Vilniuje ir iš viso jau įveikė 380 kilometrų. Visos trasos nuo Vilniaus iki Nidos ilgis – 430 kilometrų. Juos pasikeisdami įveiks 20 bėgikų.

Visą distanciją bėgikai padalijo į penkias dalis ir grupėmis pasikeisdami bėgo nuo 50 iki 130 kilometrų.

Vilniuje bėgikus išlydėjo vienas iš festivalio „Sveika, Neringa!“ sumanytojų – žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

„Jis man ir paskambino, pasiūlė surengti tokią akciją. Mes labai palaikome idėją, kad Neringos kurorto atidarymo šventė taptų šeimų ir sveikatingumo renginiu. Todėl džiaugiamės, kad taip galėjome skleisti žinią apie puikią šventę“, – teigė klubo prezidentas Kęstutis Vingilis.

Bėgikai apsilankė Prienuose, Kaune, Jurbarke, Šilutėje, Klaipėdoje. Visų šių miestų merai ant simbolinės festivalio „Sveika, Neringa!“ vėliavos parašė linkėjimų. „Jie skirti visiems neringiškiams ir šį kurortą mylintiems žmonėms“, – teigė K. Vingilis.

Nidoje bėgikus penktadienio vakarą pasitiks ne tik festivalio dalyviai, bet ir Neringos meras Darius Jasaitis, kuris ir priims visą šalį apkeliavusią vėliavą.

Jos įteikimas pradės tris dienas vyksiantį sporto ir sveikos gyvensenos festivalį „Sveika, Neringa!“, kurio dalyviai galės susirungti bėgimo, triatlono, krepšinio, futbolo, paplūdimio tinklinio, įvairių vandens sporto šakų rungtyse, dalyvauti masinėse mankštose ir kituose aktyviuose užsiėmimuose.

Festivalio programą galima rasti tinklalapyje www.sveikaneringa.lt.