Viešojoje erdvėje tėvai ragina saugoti savo vaikus. Esą juodaodžiai vyrai važinėja tamsia mašina ir sustoję užkalbina mergaites.

O į redakciją paskambinęs tauragiškis pranešė, jog į namus grįžusi jo penktokė dukra išsigandusi pasakojo, kad prie vienos miesto mokyklos kažkokie vyrai pagrobė mergaitę.

„Tauragės turgelio“ profilyje internautai rašo, kad mergaites prie Tauragės mokyklų kalbina lengvuoju automobiliu važinėjantys vyrai. Kai kurių šaltinių teigimu, jie esantys juodaodžiai. Vieni rašo įtartiną automobilį pastebėję prie Jovarų pagrindinės mokyklos, kiti – prie „Šaltinio“ progimnazijos. Į redakciją paskambinęs vyras pasakojo, kad jo dukra iš mokyklos grįžo labai išsigandusi, kiti vaikai net bijoję šiandien po pamokų eiti namo, tėvai turėję eiti jų parsivesti. Vaikai pasakoję, kad Tauragėje, prie „Šaltinio“ progimnazijos, viena mergaitė net dingo, esą nepažįstamieji galėjo ją pagrobti. Vieni tėvai tokią informaciją viešojoje erdvėje vadina nesąmonėmis, kiti perspėja kuo atidžiau saugoti savo vaikus.

Apie pasklidusią paniką žino ne tik interneto vartotojai, bet ir Tauragės policijos komisariatas.

Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Antanas Urbelis „Tauragės kurjeriui“ patvirtino, kad komisariatą pasiekė žinia apie viešoje erdvėje skleidžiamą neraminančią informaciją.

„Policija informuota, tačiau kol kas neturime šią informaciją patvirtinančių duomenų. Dirbame tuo klausimu. Tiksliname. Kai turėsime kokios nors informacijos, pranešime,“ – sakė A.Urbelis.