Juoko ir siaubo banga socialiniuose tinkluose kilo Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) pradėjus ikiteisminį tyrimą, kad buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui E. Masiuliui verslo koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis perdavė didelės vertės kyšį. Šiuo metu neoficialiai kalbama apie 250 tūkst. eurų sumą.

E. Masiulis pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio ir pranešė atsisakantis Seimo nario mandato, todėl laikinai partijos vairas perėjo europarlamentarui Antanui Guogai.

O tada viskas ir prasidėjo: A. Guoga pasiūlė visą partijos elitą patikrinti melo detektoriumi, norėjo pašalinti atsakingąjį sekretorių Raimondą Imbrasą ir į jo vietą pasiūlė prezidentės patarėją, paskelbė statysiantis bažnyčią ir verslą perduosiantis savo vardo fondui. Maža to, politikas kalbėjo taip, kad suprasti jo buvo beveik neįmanoma.

Partijoje kilus iniciatyvai šalinti A. Guogą iš partijos, politikas pažėrė daugybę politikos pasaulyje neįprastų pareiškimų. Pavyzdžiui, jis pareiškė balsuosiantis už konservatorius ir sakė labai pasitikintis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu. Galiausiai, A. Guoga paskelbė pasitraukiantis iš partijos apskritai.

Savo ruožtu liberalai bandė gelbėti situaciją paskelbdami, kad naujuoju partijos pirmininku neeiliniame suvažiavime bus keliamas Vilniaus meras Remigijus Šimašius, o partijos sąrašą rinkimuose ves Eugenijus Gentvilas.

Kaip pastarojo meto Lietuvos politinę erdvę mato internautai – DELFI galerijoje: