Kovinei grupei vadovaujantys britai informavo Lietuvos karių kuopą apie jų teritorijoje veikiančias tariamas nelegalias grupuotes, kurios naudoja civilinę transporto priemonę. Lietuvos kariai operatyviai išdėstė mobilųjį patikrinimo postą, o tikrindami vieno iš sustabdytų automobilių keleivius įtarė, kad vairuotojas yra apsvaigęs. Lietuvos kariams tęsiant automobilio patikrinimo procedūras, sulaikyti civiliai asmenys atrodė nervingi ir galiausiai išsidavė turį narkotinių medžiagų.

Paaiškėjo, kad šie civiliai nedalyvavo pratybose kaip priešiškų pajėgų imitavimo grupė, o tiesiog važiavo per Salisburio apylinkėse esantį karinį poligoną. Šiuos asmenis Lietuvos kariai perdavė Jungtinės Karalystės policijos pareigūnams, kurie patvirtino, jog vairuotojas yra apsvaigęs, taip pat pradėjo tyrimą dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Po šio įvykio Birutės ulonų bataliono karius pagyrė ES kovinei grupei vadovaujantis vadas, pabrėždamas, kad Lietuvos kariai demonstruoja profesionalumą vertinamųjų pratybų metu.