Lietuvos pajūryje atostogaujantis R. Paksas šiame posėdyje nedalyvaus, o komitetas jį išklausys jau po vasaros atostogų, rudenį.

„Žinau, kad Teisės komitete turi būti pristatomas tas klausimas, o mano dalyvavimas ten nereikalingas šiandien. Jis bus reikalingas, kai bus antras komiteto posėdis, aš dar datos neturiu, tada komiteto nariai teiksis išklausyti mano argumentus“, – BNS sakė R. Paksas.

„Maksimaliai greitai reikia tą klausimą išspręsti, nedaryti jokių kliūčių, nieko. Nematau aš jokių problemų, išskyrus vieną – artėjant rinkimams tokie panašūs dalykai tik tankės, greitės, garsės, bet kadangi man tai ne pirmas kartas ir net ne dešimtas, aš leidžiu sau ramiai į tai žiūrėti ir atostogauti“, – pridūrė jis.

Europos Parlamento informacijos biuras Lietuvoje BNS informavo, kad pirmadienį vakare vyks pirmoji EP Teisės reikalų komiteto narių diskusija dėl prašymo panaikinti R. Pakso neliečiamybę. Šis posėdis bus uždaras. R.Pakso klausymas vyks po vasaros atostogų, tuomet bus rengiamas pranešimas, vyks komiteto diskusija dėl pranešimo, balsavimas komitete, ir tuomet – balsavimas EP plenarinėje sesijoje.

Prokurorai pavasarį kreipėsi į EP su prašymu panaikinti „tvarkiečių“ vadovo R. Pakso teisinį imunitetą, kad šalies teisėsauga galėtų pareikšti jam įtarimus prekyba poveikiu.

Teisėsauga tiria duomenis, kad žiniasklaidos grupės „Lietuvos rytas“ vadovas Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Paksu, jog šis už beveik 10 tūkst. eurų vertės kyšį paveiktų Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos darbuotojus, kad šie leistų naudoti naują „Norfos“ parduotuvę Prienuose.

G. Vainausko prekybos poveikiu byla jau perduota teismui, o R. Pakso atžvilgiu byla ikiteisminio tyrimo metu buvo išskirta dėl europarlamentaro imuniteto.

Tiek R.Paksas, tiek G. Vainauskas savo kaltę neigia.