Tokia mintis kilo po trečiadienį vykusio Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio. Jame buvo svarstoma, ar iš šių lėšų galima, pavyzdžiui, pirkti nuolatinį bilietą transportui, knygas bibliotekoms, pirkti šluotas, grindų dangą ar žaliuzes Seimo narių biurams, pirkti dovanas jubiliejams ar remontuoti dviratį, kuris parlamentarui tarnauja kaip transporto priemonė.

Kai kuriems Seimo nariams sukėlė abejonių dabartinė lėšų panaudojimo tvarka dėl to, kad kompiuterinę techniką nuomotis galima, o įsigyti nebeleidžiama iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų. Kai kurių etikos sargų skaičiavimais, kompiuterio ar spausdintuvo nuoma mokesčių mokėtojams kainuoja brangiau negu pirkimas.

Beje, sausio mėnesį Seimo rūmuose po ilgos pertraukos pasirodęs konservatorius Egidijus Vareikis buhalterijai pateikė storą pluoštą sąskaitų, kurias prašo padengti iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė mano, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija turėtų įvertinti, ar nedarbingumą turėjęs Seimo narys konservatorius E. Vareikis tinkamai išleido parlamentinei veiklai skirtas lėšas.

Pasak Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko Valentino Stundžio, į komisiją kreipėsi ir pats E. Vareikis, kuris nori aiškumo.

"Statute tai nenumatyta, o tokių atvejų, kai žmogus serga, bet parlamentinei veiklai skirtos lėšos yra naudojamos, turime ne vieną. Aišku, E. Vareikio atveju yra tas didelis laikotarpis, keli mėnesiai. Mano asmenine nuomone, šis klausimas nėra reglamentuotas taip, kad galima būtų E. Vareikį kaltinti neteisėtai panaudojus lėšas. Čia mano asmeninė nuomone, o ką darys kiti - aš nežinau", - Eltai sakė V. Stundys.

Beje, E. Vareikio klausimas, kaip ir daugelis kitų, dar tebelaukia savo eilės Seimo Etikos ir procedūrų komisijos darbotvarkėje.