Politikas ragina iš atostogų grįžusį premjerą Algirdą Butkevičių ryžtingai spręsti į skandalus patekusių žemės ūkio ir aplinkos ministrų likimą.

Žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę į Vyriausybę delegavo Darbo partija, o aplinkos ministrą Kęstutį Trečioką - partija "Tvarka ir teisingumas".

"Socialdemokratams nutarus nedelsiant atsisakyti į korupcijos skandalą patekusios sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės paslaugų, tokio paties principingumo mes tikimės, kai su Prezidente Dalia Grybauskaite rytoj Premjeras vertins kitus du į skandalingas istorijas įsivėlusius ministrus", - teigia Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas Eligijus Masiulis.

Jis primena, kad prieš aštuonerius metus šalį valdė socialdemokratų mažumos Vyriausybė, o konstruktyvi dešiniųjų partijų opozicija Seime padėjo priimti šaliai svarbius įstatymus. Tokiu būdu, politiko teigimu, populistinės jėgos buvo nušalintos nuo valstybės valdymo.

"Premjero vietoje tikrai nesutikčiau, kad prie vieno Vyriausybės stalo toliau dirbtų ir tie ministrai, kurių reputacija yra sutepta. Tikiuosi, kad A. Butkevičius šįkart parodys tvirtą valią", - teigė E. Masiulis.