„Generalinėje prokuratūroje sudaryta tyrimo grupė iš trijų prokurorų, kurių nuomone, šiuo metu mes negalėtume daugiau informacijos pateikti. Kaip aukštesnis prokuroras, aš vis dėlto norėčiau gerbti prokurorų nuomonę, manau, kad ji yra teisinga. Taip pat gerbkime pono Masiulio procesines teises. Pats ikiteisminis tyrimas neseniai pradėtas“, – antradienį Seime žurnalistams sakė E. Pašilis.

Jo teigimu, įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime pateikti vieninteliam koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

Dėl įtarimų E. Masiuliui bus sprendžiama, kai jis neteks parlamentaro imuniteto. Šį klausimą Vyriausioji rinkimų komisija planuoja svarstyti trečiadienį.

Klausiamas, ar šioje byloje taikytas imitacinės veiklos modelis, generalinis prokuroras teigė negalįs atskleisti detalesnių duomenų, kad nebūtų pakenkta tyrimui. Anot jo, per ankstyvas klausimas yra ir apie galimus įtarimus pačiai partijai – Liberalų sąjūdžiui.

E. Pašilis pabrėžė, kad aukštesnieji prokurorai kontroliuos, jog tyrimas nebūtų vilkinamas.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas galėjo perduoti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui E.Masiuliui 106 tūkst. eurų kyšį. Teismas leido suimti R. Kurlianskį 20-čiai parų, jam pareikšti įtarimai didelės vertės prekybos poveikiu ir stambaus masto papirkimu.