V.Trinkūnas ir J.Šarkus atkreipia dėmesį, kad kvietimus pasinaudoti UAB „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro Aqua“ paslaugomis Seimo nariai gavo prieš pat balsavimą dėl įgaliojimų suteikimo Antikorupcijos komisijai tirti Druskininkų valdžios skandalus.

Kausimas, kuo vadovaudamasi UAB „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA“ kvietė pasinaudoti šios bendrovės paslaugomis valstybės politikus ir pareigūnus taip pat minimas Seimo nutarime Dėl Lietuvos Respublikos Seimo laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimų suteikimo Seimo Antikorupcijos komisijai ir pavedimo atlikti parlamentinį tyrimą“.

Tokiu metu, pasak kreipimosi autorių, Seimo nariams buvo siūloma ne tik atvykti į šventinius renginius, bet ir nemokami pietūs, tikėtina, ir vakarienė bei alkoholiniai gėrimai šventinio vakaro metu, taip pat nemokamos UAB „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ priklausančio vandens parko paslaugos. Kvietimą, kuris buvo siunčiamas Seimo nariams, pasirašė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas bei Sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ direktoriaus pavaduotojas Vytas Chocha.

„Svarstytinas klausimas, ar Druskininkų savivaldybės meras bei UAB „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“ direktoriaus pavaduotojas, pasinaudodami savo tarnybine padėtimi ir išsiųsdami šiuos kvietimus, kartu siūlydami nemokamus pietus, vakarienę bei paslaugas nesiūlė papirkti Seimo narių už tai, kad pastarieji nepriimtų nutarimo, kuriuo Komisijai buvo pavesta išsiaiškinti Druskininkų savivaldybės bei UAB „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA“ veiklą,"- teiraujasi Druskininkų liberalai.

V.Trinkūnas ir J.Šarkus prašo nustatyta nustatyti, ar Druskininkų savivaldybės mero ir centro Aqua“ direktoriaus pavaduotojo veiksmuose nėra nusikalstamų veikų, numatytų LR Baudžiamojo Kodekso 227 straipsnyje („Papirkimas“) bei LR BK 228 straipsnyje („Piktnaudžiavimas“).

DELFI primena, kad Druskininkų meras Ričardas Malinauskas šią savaitę politikus nemokamai kviečia pasismaginti į Druskininkus, kur parodys garsųjį lynų kelią bei naująjį SPA centrą.

Lapkričio 27-28 d. kurorte rengiama lynų keltuvo atidarymo šventė. Gondolos pramogautojus kels nuo Druskininkų vandens parko į kitapus Nemuno esančią „Snow areną“.

Šventinis renginys prasidės 14 val. prie Vandens parko, o 18 val. Pramogų aikštėje visų lauks TV projekto „Chorų karai“ nugalėtojo choro BOŽOLĖ koncertas, informuoja Druskininkų savivaldybė.