„Nieko nepadariau prieš įstatymą ir savo sąžinę. Su premjeru susiklosčiusią situaciją sutarėme aptarti pirmadienį“, – taip po poros dienų tylos jis atsakė į prezidentės išreikštą nepasitikėjimą.

Nuo platesnių komentarų jis susilaikė.

D. Grybauskaitė antradienį pareiškė nepasitikinti ūkio ministru, nes esą vienu metu jis sėdi ant dviejų kėdžių ir jis turi pasirinkti, būti politiku ar verslininku.

Taip ji įvertino faktą, jog prieš tapdamas ministru D. Kreivys savo įmonę perdavė motinos globai.

Skandalas kilo, kai spauda paskelbė, kad ministro motinos Florentinos Kreivienės iš dalies valdoma bendrovė „Specializuota komplektavimo valdyba“ (SKV) ir bendrovės „Dalsta" bei ir „Bikusta" gavo maždaug 6 mln. litų Europos Sąjungos (ES) lėšų.

Pernai rugsėjį ūkio ministras pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtinta ES parama dviem projektams, kurių konkursus laimėjo minėtos bendrovės – Karoliniškių gimnazijos renovacijai skirta daugiau kaip 2,34 mln. litų, o „Ąžuolyno“ mokyklai – 3,64 mln. Lt.

Tuo metu premjeras Andrius Kubilius stoja ginti savo ministro ir tvirtina, kad reikia kurti geresnes priemones, kaip atskirti verslą nuo politikos.

„Aš ir visa mano komanda esame ir buvome už politikos skaidrumą ir nepriklausomumą nuo oligarchinių įtakų. Visada buvau už aukštus skaidrumo reikalavimus politikams ir tokių atvejų, kokie buvo ministru būnant Viktorui Uspaskichui, negali būti ir niekada nebus. Jei dėl tokių pavyzdžių ir panašių palikimų kyla pavojus, kad politikais nebegalės būti patyrę ir padorūs verslininkai, reikia kurti geresnius verslo atskyrimo nuo politikos mechanizmus“, – po Vyriausybės posėdžio kalbėjo premjeras.