Kaip paskelbė DELFI, Mokolų pagrindinės mokyklos direktorius Sigitas Virbickas teisiamas dėl smurto prieš penktokę. Nors socialdemokratui direktoriui iškelta baudžiamoji byla, jis ir toliau direktoriavo bei vedė kūno kultūros pamokas. Tik DELFI ėmus domėtis šia istorija, prieš porą dienų Marijampolės savivaldybės meras socialdemokratas V. Brazys laikinai uždraudė partiečiui vesti kūno kultūros pamokas.

Tuo metu vaiko šeimai – įtemptos dienos.

„Visokių prašymų yra, iš pradžių daug skambino mokyklos direktorius, norėdamas susitikti, dabar jis jau aprimęs. Nesutinku su niekuo susitikti. Taip pat skambinama mano mamai, jaučiame spaudimą. Aš įsivaizdavau, kad viskas bus išspręsta daug greičiau, nebus sujudinta tiek daug srovių ar kažkas panašaus. Viso šito tikrai nesitikėjau ir tikrai šioje situacijoje labai sunku“, – DELFI kalbėjo mergaitės motina N. V.

Dabar ji sako laukianti, ką sausio 5 d. pasakys teismas. Marijampolietė tikisi, kad pavyks įrodyti direktoriaus smurtą.

Jos aiškinimu, skambino ne tik direktorius, bet ir viena mokytoja. „Dar kelios mokytojos labai norėjo susitikti ir vėlai vakare buvo atvykusios pas mus į namus, mamai skambino vėlai. Jie tiesiog prašo atsiimti pareiškimą, man sakė, kad kitu atveju sužlugs mokykla, be jo visiems bus sunku. Tačiau atviru tekstu man tikrai niekas negrasina, šneka gražiai, mandagiai“, – aiškino N. V.

Mama skundėsi, kad dabar šmeižiama mergaitė. Pavyzdžiui, ketvirtadienį vykusiame tarybos posėdyje meras V. Brazys pareiškė, neva mergaitė nesuvaldoma nuo I klasės. „Taip, mano vaikas turi savo nuomonę ir jos laikosi, bet šiuolaikiniai vaikai tokie“, – teigia pašnekovė.

Mergaitė mokyklos nelanko nuo gruodžio 9, kada, jos tvirtinimu, buvo sumušta direktoriaus. Dabar moksleiviams žiemos atostogos.

Mokyklos direktorius S. Virbickas ketvirtadienio vakarą mobiliuoju telefonu buvo nepasiekiamas.

Seimo narys: viskas buvo daroma formaliai

Su mergaitės tėvais ketvirtadienio vakarą susitiko Marijampolėje išrinktas Seimo narys Dainius Gaižauskas. „Situacija sukėlė dar daugiau abejonių dėl tam tikrų pareigūnų veiksmų. Į viską sureaguota tik po straipsnio žiniasklaidoje, kad galimai panaudotas smurtas prieš vaiką“, – teigia parlamentaras.

Dainius Gaižauskas
D. Gaižauskas stebisi, kad nė vienam tarybos nariui ankstesniame posėdyje nekilo klausimas dėl direktoriaus smurto. „Bendraudamas su tėvais įsitikinau, kad viskas buvo daroma formaliai. Dabar sudaryta komisija, laukiama jos išvados, nors kad vaikas po šio įvykio nelanko mokyklos, niekam neįdomu. Vienintelis dalykas – su vaiku bendrauja paskirtas psichologas“, – kalbėjo Seimo narys.

Buvęs policijos komisaras sako, kad ar buvo padarytas nusikaltimas, nustatys teismas, tačiau direktorius turi būti vertinamas drausmine tvarka, reikia aiškintis, kokie padaryti pažeidimai, ar vaikui nedaromas psichologinis spaudimas.

D. Gaižausko teigimu, yra signalų apie tėvams daromą spaudimą. Savo biurui parlamentaras nurodė surinkti informaciją ir išsiųsti užklausas, ką iki šiol veikė atsakingos institucijos. „Atvejai, kai vaikas vos nesušąla, arba įmetami į šulinį, yra po fakto – tada visi pradeda gelbėti. Man šis atvejis irgi atrodo panašus – visi neva susirūpinę, o taryba turi spręsti“, – realia pagalba šeimai abejoja D. Gaižauskas.

DELFI primena, kad ketvirtadienį vykusiame Marijampolės savivaldybės tarybos posėdyje meras V. Brazys pranešė prieš porą dienų pasirašęs įsakymą, kuriuo mokyklos direktorių
nušalino nuo kūno kultūros pamokų.

Gavusi komisijos išvadas, sprendimą dėl S. Virbicko ateities sausio pabaigoje priims savivaldybės taryba.