„Kviečiu visus norinčius ir galinčius padėti ieškoti Ugnės 19:30 val. atvykti į Pušyno kelią. Renkamės tarp Gerontologijos centro ir bažnyčios (įvažiavimas nuo Ateities g.), aikštelėje. Imsime bent tą pušyno kampą, nes iki sutemos turėsime apie 2 valandas“, – tokio pobūdžio žinutė ėmė plisti feisbuke.

Ugnė Rukuižaitė

Dar anksčiau jie kreipėsi ieškodami tų, kurie gegužės 14-osios popietę galbūt buvo netoli S. Stanevičius g. 96 ar 96A namo.

„Prašome visų, kurie automobiliuose naudoja vaizdo įrašymo įrangą (tiek taksi ar spec. tarnybų automobiliai, tiek kiti) ir kurie buvo prie S. Stanevičiaus g. prie 96 ar 96A namo, „Impuls“ sporto klubo (Fabijoniškių g. 97a, Vilnius), „Norfos“ (Ateities g. 48, Vilnius), „Mandarino“ (Ateities g. 91, Vilnius), ar tiesiog važiavo Fabijoniškių – Ateities – S. Stanevičiaus gatvėmis patikrinti vaizdo registratorių įrašus, fiksuotus šeštadienį nuo 13 val. iki 16 val. (ypač – nuo 13:30 iki 14:30 val.). Galbūt įrašuose bus užfiksuota dingusi mergaitė“, – spėjo neabejingi Ugnės dingimui.

DELFI primena, kad paauglės artimieji ir Vilniaus policijos pajėgos ieško jau nuo sekmadienio. Tėvai su Ugne paskutinį kartą susisiekė šeštadienį, apie pusę pirmos. Tada mergina, įtariama, galėjo būti Vilniuje, S. Stanevičiaus gatvėje.

Kažkada vėliau šešiolikmetė tiesiog išėjo iš namų. Kol kas paieškos jokių apčiuopiamų rezultatų nedavė. Nors dauguma paieškos priemonių yra išnaudotos ir tebenaudojamos, tačiau šiuo metu aktualiausias klausimas yra mergaitės išvykimo iš namų aplinkybės.

Moksleivės dingimas sukėlė nerimą artimiesiems bei policijai, kadangi jauna mergina apibūdinta kaip „rimta, gera mokinė, nekelianti problemų“.

Ugnė Rukuižaitė

Primename, jog ieškoma moksleivė yra apie 162 cm ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, ilgų tamsių plaukų, akys mėlynos. Buvo apsirengusi juoda sportine striuke, mėlynais džinsais, mėlynais sportbačiais su rožiniais intarpais, galėjo su savimi turėti šviesiai pilką odinį rankinuką.

Turinčius bet kokios informacijos apie moksleivės buvimo vietą ar bet kokios paieškoms reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Vilniaus apskrities Policijos komisariato, Operatyvaus valdymo skyriui tel. nr. (8 5) 2716007, 271 6008 arba pranešti Bendrojo pagalbos centro tel. nr. 112.