Vyras atsiskleidžia kovodamas, moteris – lepindamasi malonumais

Vyrą gyvenime laimingą daro tapimas kuo nors, t. y. kiekvienas vyras pagal savo prigimtį turi kažkuo tapti – vadovu, statybininku, tėvu, keliautoju, bet kuo.

Moterys dažnai daro klaidą, kadangi jos labai nori, kad vyras kuo daugiau būtų namie, kad visą savo laiką leistų su jomis, ir nesupranta, kodėl jis tiek daug dėmesio skiria darbui. Mums, moterims, iš tiesų nesuprantama, kodėl to nenori vyras, kadangi savo gyvenimo prasmę dažnai matome šeimoje, todėl stengiamės sulaikyti vyrą, ir nesuprantame, kodėl jis toks surūgęs, neturi energijos, nieko nenori daryti ir atrodo nelaimingas. Taip yra todėl, kad mes neleidžiame jam realizuotis ir pažinti tapimo džiaugsmo. Protinga moteris turėtų leisti vyrui užsiimti savo veikla – ar tai būtų karjera, ar kažkoks hobis. Tegu ta veikla atrodo visiškai nepraktiška, bet jeigu moteris palaikys vyrą, ji taps jo mūza ir grįžęs namo vyras norės su ja bendrauti, labai gerai jausis kartu. Taigi kiekvienas vyras turi tarsi užkoduotą tam tikrą potenciją kažkuo tapti. Jei moteris įmato šią potenciją, gali jam padėti ir tada jis jausis laimingas“, - sėkmingų santykių receptu dalinosi A. Pabarčiūtė.

Pasak R. Židžiūno, moterys, besiremdamos savo motinišku instinktu dažnai mano, kad norėdamos padėti savo vyrui, jos turi už jį atlikti visus išbandymus ir priimti jo iššūkius. Tačiau būtent iššūkiai ir kliūtys vyrui padeda jaustis laimingam. Esą seniau būdavo juokaujama, kad tikras vyras būtinai turi tarnauti armijoje. Tam tikra prasme tai ir yra iššūkiai, kliūtys, išbandymai, kurie taip reikalingi vyrui.

Didžiausios moterų klaidos

„Kai mes, moterys, žiūrime į vyrą moteriškomis akimis, pradedame jį matyti kaip vaiką ir glostyti – koks jis vargšas, vėl grįžo su randu ar mėlynėmis, mes. O vyras nuo tokio mūsų ausyčių kasymo pasidaro panašus į spanielį ir iš tiesų tampa nebepajėgus kažką daryti. Moteriai tuomet nieko kita nelieka, kaip būti aktyviai ir viską kontroliuoti. Tai nenatūralu nei vyro, nei moters prigimčiai. Teko kalbėtis su viena vadove, kuri taip pat „tapo“, t. y. užėmė labai aukštą postą. Jos tėtis, kuris to ir tikėjosi iš savo dukters, vertino ją ne kaip į moterį, bet kaip vyrą, kuris turi realizuoti jo svajones, labai ją sveikino ir gyrė: „Tu šaunuolė, kaip jautiesi dabar?“ O ji jautėsi visiškai sumišusi, nes nebuvo tikra, kad tikrai to nori. Pasirodė, kad ji nori save atskleisti visai kitoje srityje – tai buvo tikras perversmas jos mąstyme, bet ji sėkmingai realizavo šį savo norą“, - pasakojo A. Pabarčiūtė.

Kaip paantrino R. Židžiūnas, vyras įsitikinęs, kad kuo sunkiau, tuo geriau – tuo daugiau jis gali pasiekti, o moteris atsiskleidžia jai palankiose ir natūraliose sąlygose. „Yra gražus įvaizdis – moteris kaip gėlė, tačiau kiekvienai gėlei reikia jai palankių sąlygų išgyventi. Kaktusui natūralu gyventi ant saulėtos palangės, bet jam nepatiks, jei pilsime per daug vandens. Tačiau yra gėlių, kurioms reikia visai kitokių sąlygų, todėl vyras turi įžvelgti, kokia gėlė yra jo moteris. Protu jis to nesupras, tai reikia pajausti širdimi, antraip jo gėlė dėl netinkamų sąlygų nuvys“, - svarstė pranešėjas Lietuvos moterų konferencijoje „Veikli“.

Ką galima sužinoti apie vyrą žiūrint į moterį

Taigi vyras laimingas gyvendamas pagal planą. Jam normalu mąstyti, kad esą dabar gyventi sunkiau, bet šiek tiek padirbėsiu ir pradėsiu gyventi geriau. Moteriai tokia mąstymo eiga netinka. Jai jau dabar, o ne ateityje, reikia sąlygų, kurios padėtų atsiskleisti jos prigimčiai, todėl šalia jos esantis vyras turėtų suprasti tai ir padėti jai sukurdamas šias sąlygas. Kriterijus, ar vyrui tai pavyko, labai paprastas – moteris šalia jo arba žydi, arba ne.

„Žinia, žmogaus emocijos ilgainiui įsispaudžia veide, todėl visada, kai pamatote porą, ilgesnį laiką gyvenančią kartu, žiūrėdami į moterį galite viską sužinoti apie vyrą, ir atvirkščiai, žiūrėdami į vyrą, galite sužinoti, kuo užsiima jis pats ir kuo užsiima jo moteris. Tarkime, jeigu vyras pavargęs, išsekęs, bet daug pasiekęs, tai reiškia, kad poroje nėra energijos apsikeitimo. Kitaip tariant, vyras, nesuteikdamas sąlygų skleistis savo moteriai, vaizdžiai tariant, pats dažnai miršta nuo oro trūkumo“, - teigia instruktoriai.

Deja, atvirumas vienas kitam nėra toks paprastas dalykas. Ne veltui psichologijoje teigiama, kad vyrai giliai viduje bijo moterų, nes jos yra stichija, o moterys bijo pačios savęs, nes suvokusios, kokios yra stichiškos, nebesusigaudytų, kaip gyventi vyriškame pasaulyje, kuriame tiek daug visokių impulsų vienu metu.

Vyro kompasas – teisinga arba neteisinga, moters – natūralu ar ne

Taigi, apibendrinant, vyrui natūralu gyvenime orientuotis pagal kriterijus teisinga arba neteisinga. Moteriai šis kompasas netinka, jai svarbiausios vertybės – natūralu ir nenatūralu, tai mane atskleidžia ar neatskleidžia. Todėl moteris geriausiai gali padėti vyrui atskleisdama jo charakterį, kuris įveikia sunkumus. Vyrams nereikia kurti patogumo gyvenime, nes jie pabunda ne tada, kai jiems patogu. Moterims labai svarbus procesas, o ne rezultatas, nors ji taip pat nori ir gali kuo nors tapti.

„Kai mes matome realizuotą vyrą, tiesiog jaučiame jo galią įveikti sunkumus. Moters atsiskleidimas pasireiškia jos gyvybingumu, ji nuolat turi energijos perteklių, jaučiasi jauna. Netgi jos oda atjaunėja. Ir nesvarbu, koks moterų amžius, jos visos patiria tą patį efektą“, - svarstė A. Pabarčiūtė.

Kai vyras ir moteris pradeda kurti savo pasaulį, kuriame gyvena, užuot kaudamiesi dėl to, kurio iš tėvų gyvenimo scenarijus yra geresnis, vyrui natūralu užsiimti konstrukcija, tvarka gyvenime, o moteris visa tai užpildo. Kitaip tariant, vyras pastato namą, o moteris sukuria namus, užpildo juos gyvybe, grožiu, santykiais, nes ji turi tam energijos perteklių.

„Taigi mūsų patarimas: moterys, padėkite vyrams tapti, vyrai, padėkite sukurti moterims tinkamas sąlygas atsiskleisti“, - teigė pranešėjai.