Paskutinėje Politinėje taryboje koalicijos partneriai pritarė Darbo partijos siūlymui būtiniausiems maisto produktams taikyti lengvatinį 5 proc. PVM tarifą vietoje dabar esamo 21 proc. Finansų ministras įsipareigojo iki kitos Politinės tarybos pateikti finansinę šio sprendimo analizę.

„Akivaizdžiai PVM mažinimo klausimas užsitęsė. Mūsų manymu, tai vienintelis greitas būdas stabdyti ir netgi mažinti augančias maisto kainas. Finansinių paskaičiavimų po paskutinės tarybos iš Finansų ministerijos dar negavome, bet tikimės, kad jie bus skubiai padaryti“, – teigia Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Pasak jo, aktualus kitas klausimas – politinio susitarimo dėl pabėgėlių pasirašymas. Paskutinėje Politinėje taryboje iš esmės buvo pritarta Darbo partijos siūlymui pasirašyti politinį susitarimą dėl tolimesnės politikos pabėgėlių perkėlimo klausimu. „Darbiečiai“ siūlo nebepriimti papildomų priverstinių kvotų iš Europos Sąjungos ir ieškoti kitų būdų pabėgėlių krizei spręsti.

„Visos politinės partijos gavo mūsų siūlymą pasirašyti tokį susitarimą, pastabų ir pasiūlymų negavome, todėl manome, kad atėjo laikas užbaigti šį klausimą“, – sako V. Mazuronis.