Tai DELFI patvirtino išrinktasis Kėdainių meras, Lietuvos laisvės sąjungos atstovas Saulius Grinkevičius.

„Taip, mes tikrai bandome juos palikti opozicijoje. Kėdainiečiai, rinkdami tiesiogiai merą, pasakė, kad jiems Darbo partija per 17 metų nusibodo. Jie nori kitų politikų, nori permainų“, - kalbėjo S. Grinkevičius.

Tiesa, jis pripažįsta, kad Darbo partija tikrai nepasiduoda – „darbiečiai“ mėgina suburti koaliciją, kuri išrinktąjį merą ir jo frakciją paliktų opozicijoje.

„Bandymai iš Darbo partijos pusės yra tokie – kad jie turėtų daugumą ir bandytų diktuoti merui savo sąlygas“, - sakė S. Grinkevičius.

Išrinktasis meras neslepia: viskas priklausys nuo to, ką nuspręs dvi į Kėdainių tarybą išrinktos socialdemokratės – Jūratė Judickienė ir Olga Urbonienė. Šiuo metu S. Grinkevičiaus blokas turi 12 iš 27 balsų būsimojoje Kėdainių taryboje. Tai 6 Laisvės sąjungos atstovai, bei liberalai, valstiečiai-žalieji ir konservatoriai, rinkimuose iškovoję po 2 mandatus. Darbo partija turi 13 mandatų, tad dviejų socialdemokračių sprendimas faktiškai lemia, kas užsitikrins daugumą.

„Mūsų koalicija, šiai dienai – iš keturių partijų, yra pasirašiusi bendradarbavimo sutartį. Mes dirbame ta linkme, kalbamės, aišku, su socialdemokratais, kuriuos kviečiame į šitą mūsų plačią koaliciją“, - tęsė S. Grinkevičius.

Galutinio socdemų atsakymo išrinktasis meras tikisi šią arba kitą savaitę.

Savo ruožtu, Lietuvos socialdemokratų partijos Kėdainių skyriaus pirmininkė Danutė Vitauskienė DELFI teigė kol kas negalinti komentuoti derybų dėl koalicijos. Į Kėdainių tarybą išrinkta J. Judickienė DELFI taip pat teigė negalinti kalbėti – Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pavaduotoja teigė esanti gydytojų susirinkime.

DELFI primena, jog S. Grinkevičius tiesioginiuose mero rinkimuose pateikė sensaciją, nurungdamas favorite laikytą Darbo partijos kandidatę Nijolę Naujokienę. Darbo partija mero rinkimus pralaimėjo ir Švenčionyse, kur poste neišsilaikė meras Vytautas Vigelis, taip pat nusileidęs Laisvės sąjungos kandidatui Rimantui Klipčiui. Darbo partijos sąrašai patyrė fiasko didmiesčiuose: į Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos tarybas „darbiečiai“ nepateko. Po tokių rinkimų rezultatų Darbo partijos pirmininkės pareigų atsisakyti nutarė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Tiesa, iš Seimo vadovės posto ji trauktis neketina.