„Esame priėmę sprendimą ir turime ką pasiūlyti premjerui“, – sakė jis.

V. Bukauskas aiškino, kad sužinojęs kandidatus A. Butkevičius teiks dekretą Prezidentei Daliai Grybauskaitei. „Rytoj galbūt po pietų turėsime atsakymą“, – dėstė laikinasis Darbo partijos pirmininkas.

Jis negalėjo įvardinti ir tikslaus kandidatų skaičiaus: „Politinė kultūra reikalauja to neviešinti“.

V. Bukauskas teigė, kad visi kandidatai į atsistatydinusio ministro Dainiaus Pavalkio vietą priklauso Darbo partijai.

V. Gapšys apie kandidatą į D. Pavalkio vietą: Prezidentūros „pletkų“ nekomentuosiu

„Negaliu nieko pasakyti apie tai, kas yra kalbama neoficialiai, kas liaudiškai vadinama „pletkais“, – taip antradienį Vilniuje vykstančio Darbo partijos prezidiumo metu Prezidentūros kritiką galimam kandidatui į švietimo ir mokslo ministro vietą Vydui Gedvilui komentavo darbietis Vytautas Gapšys.

Jis taip pat neigė, kad pasitraukiančio ministro Dainiaus Pavalkio įpėdiniui reiks „įdarbinti saviškius“. „Tai yra netiesa. Jis (D. Pavalkis – DELFI) taip ir nepasakė. Vakar su juo kalbėjomės Kauno skyriaus susitikime, kur jis pasakė, kad jam ir spaudimo niekas nedarė“, – kalbėjo V. Gapšys.

Konkrečių asmenų, kurie galėtų užimti švietimo ir mokslo ministro vietą darbietis įvardinti negalėjo, bet tikino, kad tai padarys vėliau antradienio vakare.

DELFI primena, kad tarp kandidatų į pasitraukiančio atsilaisvinusią ministro vietą anksčiau minėtas Vydas Gedvilas bei Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė Audronė Pitrėnienė. V. Gapšys šių kandidatūrų neatmetė.

Darbo partijos prezidiume balso teisę renkant kandidatus į švietimo ir mokslo ministro postą turi per 40 partijos narių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)