„Yra nustatymas, pagal kurį į tam tikrą zoną patenkantys gyventojai gauna žinutes – taip turėjo ir būti. (...) Bet jei buvo kažkokių trikdžių, susijusių su techniniais dalykais, reikės tai išsiaiškinti“, – žurnalistams Seime sakė A. Bilotaitė.

„Kad masiškai buvo negaunami pranešimai – tokios informacijos neturiu“, – pridūrė ministrė.

Atnaujinta 13.27 val.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad vakar, 19.30 val., atsižvelgiant į situaciją, kilus gaisrui Vilniuje, Panerių g. 56 esančioje metalo laužo apdirbimo įmonėje, buvo išsiųstas gyventojų perspėjimo pranešimas apie galimą taršą 2 km spinduliu nuo gaisro esantiems gyventojams.

ELTA primena, kad trečiadienio vakarą Panerių gatvėje 56 esančiame sąvartyne kilo gaisras. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) teigimu, pranešimas apie gaisrą gautas 18.32 val.

Ugniagesiai informavo, kad atvira liepsna degė apie 5 tūkst. kvadratinių metrų plotas. liepsnojančių atskirose vietose ugnies židinių.

Ketvirtadienio rytą, 5.32 val., paskelbta, kad automobilių laužyne kilęs didelis gaisras likviduotas.

Įvykio vietoje naktį dirbo apie 60 sostinės ugniagesių, dabar dirbs mažesnės pajėgos, keletas ekipažų liks budėti.

Ugniagesiams pavyko nuo ugnies apsaugoti tris pastatus, jie yra sandėliavimo ir pramoninės paskirties, išsaugotas įmonės keltuvas ir metalo smulkintuvas.

Įvykio vietoje visą laiką budėjo medikų ekipažai, taip pat dirbo savivaldybės, policijos, įmonės atstovai, aplinkosaugininkai. Gaisras buvo lokalizuotas trečiadienio vakarą 22.22 val., o ketvirtadienį 5.32 val. – likviduotas.

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktorius Aleksandras Zubriakovas Eltai patvirtino, kad gaisras kilo „Lietuvos geležinkelių“ teritorijoje. Visgi teritorijoje, kurioje kilo gaisras, šiuo metu įsikūrusi įmonė UAB „Ruvis“.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) dėl padidėjusios taršos ragino gyventojus užsidaryti langus, neiti į lauką.

NVSC ugdymo įstaigas Naujamiesčio, Karoliniškių rajonuose rekomenduoja ugdymo procesą ketvirtadienį tęsti nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)