Nacionalinio parko vadovybė tikina, kad neturi įgaliojimų tramdyti atvykėlius, o miesto valdžiai jie netrukdo.

Į Trakus nuvykusiems televizijos reporteriams nepavyko pabendrauti su čigonais, pamatę žurnalistus jie išvažiavo.

Čigonus stebėję televizijos reportažo pašnekovai pasakojo, kad jau kurį laiką atvykėliai čia stovyklauja - pastatytos palapinės, dega laužai, skalbiniais nukabinėti pakelės medžiai.

Netoli romų stovyklavietės sodybą turinti Seimo narė, "darbietė" Dangutė Mikutienė piktinosi, kad atvykėliai šiukšlina aplinką, tačiau jų niekas netramdo.

"Nesvarbu, kokios tautybės esi žmogus, yra nustatyta tam tikra tvarka - privalai elgtis tvarkingai. Tačiau šiuo atveju, savivaldybė padariusi vieną žingsnį - įrengusi ir sutvarkiusi aikštelę, nesirūpina to turto apsauga. Jie ten ir suolus laužo", - LTV pasakojo parlamentarė.

Tuo tarpu Trakų rajono meras Vincas Kapočius atkerta, kad atvykėliai didelių problemų nekelia, o apmokestinti aikštelių neverta.

Trakų nacionalinio parko direktorius Gintaras Abaravičius sako, kad ši problema - ne jo kompetencija ir siūlo atvykėliais pasidomėti Migracijos tarnybai. "Abejoju, ar lietuviai Londono prieigose galėtų pasidaryti kažkokį lietuvišką kaimelį su palapinėmis", - sakė jis.

Policijos ir mero teigimu, atvykėliai jiems žadėjo išvykti artimiausiu metu.