Kaip jau skelbta, Seimo narė R. Rutkelytė užregistravo Seimo narių darbo sąlygų, Vyriausybės ir Valstybės tarnybos įstatymų pakeitimų projektus, kuriais siūloma nemokėti išeitinių pašalpų politikams ir išeitinių kompensacijų Vyriausybės nariams ir politiniams pareigūnams, politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojams.

V. Čepas, savo ruožtu, užregistravo pasiūlymą Vyriausybės įstatymo pakeitimo projektui, kuriuo remiantis, Vyriausybės nariai ir politiniai pareigūnai, kurie pajamų ir turto deklaracijose už 1999 metus yra deklaravę daugiau kaip 1 mln. litų turtą, perveda badaujantiems Lietuvos įmonių darbininkams po 250 tūkstančių litų.

Stebėtojų nuomone, šis pasiūlymas kėsinasi į Konstitucijoje įtvirtintą nuosavybės neliečiamumą.

Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje V. Čepas teigė, kad idėja padaryti absurdišką pareiškimą jam kilo, nes jis norėjo parodyti, kad populizmu galima kovoti tik dar didesniu populizmu.

Anot V. Čepo, populizmas yra "negerai, nesąmonė, negražu, taip nereikėtų daryti".

Pasak V. Čepo, jis suvokiąs, jog šis projektas negali būti įgyvendintas, nes tai prieštarauja Konstitucijos straipsniui, kuris saugo privačią nuosavybę, kuri yra neliečiama bei sąmoningai nepasiūlė pakeisti tą Konstitucijos straipsnį arba paruošti nutarimą, kuris būtų rekomenduojamo pobūdžio.

"Aš suprantu, kad rinkimai yra šou ir neneigiu, kad pats pasinaudojau tuo dalyku", sakė V. Čepas.