Čekijos ambasada šią funkciją rugsėjį perims iš Norvegijos ambasados.

Kaip BNS sakė URM Informacijos ir kultūros departamento direktorius Petras Zapolskas, Lietuva suinteresuota, kad Čekija, pernai tapusi NATO nare, perduotų savo stojimo į Aljansą patirtį.

Pasak P. Zapolsko, Lietuvos URM kartu su Čekijos ambasada jau ruošia Lietuvos visuomenės informavimo apie integraciją į NATO strategiją.

Čekijos ambasadorius Vilniuje Štefanas Fiulė sakė BNS, kad ambasada rimtai ruošiasi perimti NATO kontaktinės ambasados funkcijas, kurias įgyvendinti padės rudenį į ambasadą atvyksiantys du papildomi darbuotojai - politikos ir saugumo ekspertai.

Pasak ambasadoriaus, ruošdamiesi perimti NATO kontaktinės ambasados funkcijas, dabar ambasados darbuotojai susitinka konsultacijų su įvairiais Lietuvos ir NATO pareigūnais.

Ambasadorius Š. Fiulė pabrėžė, kad Čekija jau anksčiau pradėjo dalintis su Lietuva pasirengimo narystei Aljanse patirtimi, o čekų ambasada, tapusi NATO kontaktine ambasada, stengsis dar labiau sustiprinti tiesioginius Lietuvos kontaktus su Aljanso valstybėmis ir jo būstine Briuselyje.