Teismas konstatavo, kad A. Visockas peržengė būtinosios ginties ribas. Be to, nusikaltimą vyriškis įvykdė neblaivus. Buvęs kandidatas į Seimą žada teismo sprendimą skųsti.

Vaikino mirtimi pasibaigęs konfliktas kilo 2010 metų rugpjūčio 22-ąją, Pašulių kaime (Kaišiadorių r.).

Automobiliu „Mazda 323“ važiavusiai kompanijai užkliuvo gatvių sankryžoje mobiliuoju telefonu besinaudojantis prie dviračio rymantis A. Visockas.

Automobilis, kuriuo važiavo 4 vaikinai ir mergina, apžiavo A. Visocką, tačiau netrukus sustojo. Iš mašinos pažiręs jaunimas ėmė kabinėtis prie vyro. Vienas iš jaunuolių atėmė A. Visocko dviratį ir nusviedė į kelkraštį.

A. Visockas išsitraukė legaliai laikytą pistoletą ir įspėjo, kad ginsis. Vaikinai atsitraukė, tik vienintelis M. P. toliau elgėsi agresyviai. 24 metų vaikinas artėjo prie A. Visocko ir šis iššovė įspėjamąjį šūvį į orą. Tai agresyvaus jaunuolio nesustabdė. Besitraukdamas nuo užpuoliko A. Visockas dar kartą iššovė į orą – nepadėjo ir tai. Trečias šūvis buvo lemtingas – kulka pataikė į užpuoliko krūtinę.

Ekspertai nustatė, kad šauta buvo iš 1,5-2 metrų atstumo. Vaikinas mirė įvykio vietoje.

Teismas konstatavo, kad A. Visockas peržengė būtinosios ginties ribas – teismo manymu, turėdamas galimybę šauti į kojas vyras šovė į gyvybei pavojingą vietą. Be to, A. Visockas įvykio metu buvo neblaivus – jam nustatytas 0,74 promilės girtumas.

Žuvusiojo artimiesiems A. Visockas turės atlyginti 50 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti.

„Manau, kad teismo sprendimas nėra teisingas. Sprendimą tikrai skųsiu“, - išgirdęs nuosprendį teigė A. Visockas.

Vyras taip pat nesureikšmino, kad įvykio metu buvo neblaivus.

„Tai tik formalumas, kuriuo buvo pasinaudota. Ką reiškia vyrui išgerti vieną bokalą alaus?“, - piktinosi A. Visockas.

A. Visockas 1996 metais buvo kandidatas į Seimą. Vyras ėjo Socialistų partijos pirmininko pareigas. Vėliau šiai partijai susijungus Algirdo Paleckio „Frontu“, A. Visockas politikoje nedalyvavo.