Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Paklaustas apie priežastis, dėl kurių paliko URM, 42 metų R.Juška įvardino vis aštrėjančius nesutarimus su ministerijos vadovybe ir spartėjantį šalies diplomatijos nuosmukį.

„Taip, nebesu diplomatas, išėjau, kaip tokiais atvejais sakoma, „savo noru“. Dabar dirbu Europos Parlamento nario Petro Auštrevičiaus patarėju Briuselyje“, - dienraščiui tvirtino R. Juška.

„Niekuomet neslėpiau savo neigiamo požiūrio į tai, kaip URM ir valstybės vadovai reagavo į provokaciją prieš savo diplomatus – jų ne tik negynė, bet ir spaudė kuo greičiau pasitraukti, viską pamiršti. Tai, jog apie tai kalbėjau ir viešai, stengiausi, kad tyrimą pradėtų teisėsauga, be abejo, atsiliepė ir mano santykiams su ministerijos vadovais, - apie pasitraukimo priežastis aiškino R. Juška. - Tačiau pagrindinė mano pasitraukimo priežastis vis dėlto yra diplomatinės tarnybos būklė, kurią trumpai galima apibūdinti taip: čia, kaip, beje, ir daug kur kitur Lietuvoje, geriausia yra iš viso nieko neveikti. Nes niekam nieko nereikia.“

Interneto svetainėje „YouTube“ praėjusių metų vasarą buvo pasirodę slapta įrašyti Lietuvos diplomatų pokalbiai telefonu. Juose diplomatai dalijasi asmeninėmis pažiūromis apie Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktą, vidaus situaciją Turkmėnijoje ir laido replikas apie valstybės vadovus. URM tąkart pokalbių paviešinimą pavadino informacine provokacija. Po šio skandalo pareigų neteko ambasadorius Vengrijoje R.Juška ir ambasadorius Azerbaidžane Artūras Žurauskas.