„Neįvardinčiau konkrečiau, bet premjerės vietoje aš nebūčiau keleto ministrų apskritai kvietusi dirbti į Vyriausybę“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Patyrusi politikė nesileido į kalbas, kuriuos iš ministrų turi mintyje konkrečiai.

„Nes nesu dabar premjerė“, – sakė ji.

Tačiau ji paminėjo priežastis, kodėl neskirtų tų žmonių, kuriuos turi mintyje į pareigas.

„Nes tam reikalinga labai didelė patirtis, išmintis, galimybės surinkti komandą, saugus veikimas ir saugos jausmo užtikrinimas“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Užstojo Nausėdą

Paklausta, kaip ji būtų patarusi prezidentui Gitanui Nausėdai bendrauti su Šeimų maršo dalyviais, jei būtų turėjusi galimybę, socialdemokratų pirmininkė atsakė: „patarčiau jam bendrauti su visais žmonėmis bendrauti lygiai, teisingai ir vienodai, taip kaip prisiekė padėjęs ranką ant Konstitucijos“.

Ar būtų patarusi siųsti patarėją pakalbėti su protestuotojus, politikė sakė, kad priklausytų nuo to, kokią informaciją būtų turėjusi iš atitinkamų tarnybų.

„Apskritai dėl to mitingo turėčiau išsakyti pastebėjimų tam tikroms tarnyboms. Matyt tarnybos, kurių Lietuvoje yra ne viena, kurių priedermė yra vertinti situaciją, nežinau, kam jos teikė informaciją, bet jos galėjo veikti aktyviau, labiau suderintai, labiau organizuotai, kad ne kurie dalykai, kurie buvo iš anksto aptarinėjami, (…) kad tai turėjo būti įvertinama, kad nebūtų prieita prie riaušių. Tai galbūt bus pamoka kitam kartui“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Socialdemokratų vadovė užstojo G. Nausėdą dėl dialogo su mitinguotojais palaikymu.

„Stengiuosi suprasti prezidentą, jis turi būti vienodai teisingas ir atsakingas visiems Lietuvos piliečiams. Jis tikrai stengiasi toks būti, jis tikrai stengiasi nesusluoksniuoti žmonių, kad vieni – geresni, kiti – blogesni“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Jos nuomone, prezidentui tas „iš dalies pavyksta“.

Skiepytis siūlo ne bizūnu, o meduoliais

Skatintis skiepytis socialdemokratų vadovė siūlytų ne bizūnu, o meduoliais.

„Pavyzdžiui, jei dirbantis žmogus nori pasiskiepyti, jam būtinai turi būti suteikta laisva diena, kada jis skiepijasi. (…) Galima tartis su verslo struktūromis, kad būtų galima suteikti lengvatas, dovanėles, priklausomai nuo amžiaus grupės“, – siūlė V. Blinkevičiūtė.

Jos vertinimu, „pastarojo laikotarpio bizūnas buvo per stiprus“.

„Pirmiausia, buvo pasakyta, kad viešuoju transportu negalės važiuoti žmonės, jeigu jie bus nepasiskiepiję, dabar nuo šito atsitraukė, liko tarpmiestiniai autobusai(…). Tarpmiestiniai autobusai važiuoja, kur gyvena daugiausiai vyresnio amžiaus žmonės, ir jie niekada nebūna pilni. Aš nežinau, kodėl jei nuėmėm miesto autobusams, kodėl tarpmiestinių, kurie neužpildyti, negalime? Kitas momentas , kur niekada nebūčiau pritarusi, (…) siūlymas, kad, jeigu susirgsi kovidum ir būsi nepasiskiepijęs, tai negausi nedarbingumo išmokos. Kodėl? Iš ko žmogui gyventi?“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Paklausta, ar dalyvaus prezidento rinkimuose, politikė atsakė: „laikas parodys, šiai dienai – nedalyvausiu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (584)