Už sprendimą biudžetą tvirtinti ketvirtadienį balsavo socialdemokratai, konservatoriai ir Liberalų sąjūdis. Tuo metu Darbo partijos, „Tvarkos ir teisingumo“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijų nariai arba balsavo prieš, arba susilaikė.

Prieš šį balsavimą „darbietė“, į švietimo ir mokslo ministrės postą pretendavusi Virginija Baltraitienė ragino neskubėti, imtis rinkiminių pažadų tesėjimo ir nepritarti biudžeto tvirtinimui ketvirtadienį.

Įvairius biudžeto punktus kritikavo ir kiti „darbiečiai“.

Dar sykį ši procedūra pasikartojo balsuojant dėl Socialinio draudimo fondo biudžeto, kurį teikė „darbietė“ ministrė Algimanta Pabedinskienė, tvirtinimo ypatingos skubos tvarka. Balsų pakako, tačiau tai ir vėl buvo socdemai, konservatoriai ir liberalai. „Darbiečiai“, LLRA frakcija ir „tvarkiečiai“ balsavo prieš arba susilaikė.

Trečią kartą koalicija susiskaldė balsuojant dėl Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto pateikimo. Už balsavo 71 Seimo narys, prieš – 1, susilaikė 46. balsuojančių už tarp „darbiečių“, „tvarkiečių“ ir lenkų nebuvo. Balsuojant dėl biudžeto tvirtinimo ypatingos skubos tvarka, už pasisakė 78 Seimo nariai, prieš – 2, susilaikė 38. Tik du „tvarkiečiai“ ir vienas „darbietis“ balsavo už, likę koalicijos partneriai vėl nepalaikė socdemų ir balsavo prieš arba susilaikė.

Negana to, V. Baltraitienė pareiškė matanti socdemų ir opozicijos flirtą bei esą formuojamą naują „dviejų raidžių“ koaliciją. Taip ji priminė, kaip Gedimino Kirkilo mažumos Vyriausybę 2006-2008 m. palaikė Andrius Kubilius ir jo vadovaujami opoziciniai konservatoriai – tuomet dešiniųjų parama valdantiesiems praminta „2K”.

Balsavimas parodė, kad tik viena koalicijos partija – socialdemokratai – pasisakė už biudžeto tvirtinimą jau po dviejų dienų.

Valdančiosios koalicijos vienybė braškėti pradeda prieš pat balsavimą Seime dėl Darbo partijos bylos kaltinamųjų neliečiamybės. Socdemai žada vieningai balsuoti už tai, kad Viktoras Uspaskichas, Vytautas Gapšys ir Vitalija Vonžutaitė toliau mintų teismo slenksčius. Tuo tarpu „Tvarka ir teisingumas“ deklaruoja paramą „darbiečiams“, analogiškus signalus rodo ir Lenkų rinkimų akcija.