Tačiau kokia gi bus pati vasara? Viena tikrai aišku – veiksmo netrūks.

Prognozuojama, kad vasaros mėnesiais audros iš šiaurės Atlanto vandenyno judės rytų kryptimi link Skandinavijos ir Baltijos valstybių.

Šios oro sąlygos lems tai, kad šiaurinėje dalyje formuosis atsitiktinės karščio bangos, kurios sąveikaus su šalto oro frontais keliaujančiais rytų link, pro vakarinę ir šiaurinę Europą.

Todėl gan plačiame regione nuo Prancūzijos iki Vokietijos, taip pat Lenkijos ir Baltijos valstybių netrūks liūčių bei didelių audrų.

Apskritai, nuo Skandinavijos iki Baltijos valstybių šią vasarą žadama didesnė drėgmė. Gana dažnai šiame regione galima tikėtis ir audringesnių orų. Būtent dėl jų mus pasieks ne tik lietus ir griaustinis, bet ir gaivesnė temperatūra.

Tačiau priešaky dar tik vasaros pradžia.

Todėl galite nusiraminti, nes kol kas pirmos birželio dienos tikrai alsuos karščiu. Vyraus saulėti ir sausi orai, o termometrų stulpeliai dažnai apsistos ties 25 laipsnių padala.

Tik pajūryje temperatūra bus kiek kuklesnė.

Gaivesnių ir drėgnesnių pokyčių galime tikėtis antros savaitės pradžioje. Tuo metu į šalį plūstelės krituliai.

Pietiniuose rajonuose temperatūra dienomis smuktelės iki 18–22 laipsnių, vakarinėje ir šiaurinėje šalies dalyje iki 16–18 laipsnių.

Tikėtina, jog karšti ir saulėti orai sugrįš tik antroje birželio pusėje. Tačiau mėnesiui baigiantis, kaip ir įprasta po Joninių, vėl bus gaiviau ir drėgniau.

Mėnesio orų prognozė paruošta remiantis gismeteo.lt duomenimis.