Dar 2 proc. gyventojų savo nuomonės šiuo klausimu neturi.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu kovo 24-31 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos duomenimis, per paskutinį mėnesį gyventojų nuomonė pakito nežymiai, bet 3 procentiniais punktais padidėjo pesimistų dalis.

Lyginant su tyrimo rezultatais prieš metus (2013 metų kovą) neigiamai vertinančių padėtį Lietuvoje padaugėjo 10 procentinių punktų - prieš metus 54 proc. apklaustųjų manė, kad reikalai šalyje blogėja.

Sociologai nurodo, kad didesni optimistai - tie, kurie mano, kad reikalai greičiau gerėja, nei blogėja - yra jaunimas iki 30 metų, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu, studentai ir moksleiviai, specialistai ir tarnautojai bei vadovai, gyventojai su didžiausiomis šeimos pajamomis (virš 2 500 litų per mėnesį).

Daugiau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės (trys iš keturių mano, kad reikalai blogėja), gyvenantys kaime, respondentai su viduriniu išsilavinimu, bedarbiai, pensininkai, darbininkai ir ūkininkai, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis - iki 1500 litų per mėnesį, lenkų tautybės gyventojai.

Kad reikalai Lietuvoje pastaruoju metu iš esmės krypsta į gerąją pusę dažniau nurodė Lietuvos socialdemokratų partijos, Liberalų sąjūdžio bei Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų rinkėjai.

Tuo tarpu didžiausi pesimistai yra tie gyventojai, kurie per rinkimus ketina balsuoti už Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, Lietuvos lenkų rinkimų akciją bei už partiją Tvarka ir teisingumas.