Baudžiamajame kodekse nustatyta, kad juridinis asmuo gali atsakyti ir tais atvejais, kai fizinis asmuo už jo padarytą veiką nėra traukiamas baudžiamojon atsakomybėn. Taip pat kodekse įtvirtinta, kad juridinis asmuo atsako ne tik tais atvejais, kai nusikaltimą juridinio asmens darbuotojas ar įgaliotas atstovas padaro dėl savo vadovo nepakankamos priežiūros ar kontrolės, bet ir jo nurodymu ar leidimu. Juridinis asmuo gali atsakyti ir už susijusio juridinio asmens jo naudai padarytą veiką.

Priimtomis pataisomis taip pat patikslinta, kad baudžiamas kyšio davimas - tiek atliekamas tiesiogiai, tiek per tarpininką.

Baudžiamojo kodekso pataisoms pritarė 83, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė 2 Seimo nariai.

Atitinkamai patikslintas ir Baudžiamojo proceso kodeksas, jame reglamentuojant tokių bylų nagrinėjimo ir nuosprendžių priėmimo ypatumus (balsavimo rezultatai: už - 78, nė vienas nebuvo prieš, susilaikė 1 Seimo narys).

Pataisos parengtos, siekiant suderinti Lietuvos baudžiamuosius įstatymus su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos 1997 m. Konvencijos dėl kovos su užsienio šalių pareigūnų papirkinėjimu tarptautiniuose verslo sandoriuose reikalavimais. Lietuva siekia tapti šios organizacijos nare, o tam būtina prisijungti prie Konvencijos ir tapti visateise darbo grupės dėl papirkinėjimo tarptautiniuose verslo sandoriuose nare.