„Taip, jei VRK panaikins mandatą TS-LKD sąrašo nariui, būtų garbė ir didelė atsakomybė duoti priesaiką ir dirbti Seime“, – Eltai patvirtino V. Semeška.

Pirmadienį K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių. Vis tik, dienos eigoje Generalinė prokurorė Nida Grunskienė informavo apie 2022 m. lapkričio 15 d. pradėtą ikiteisminį tyrimą. Politikui pareikšti įtarimai dėl nepilnamečio seksualinio prievartavimo. Buvęs viceministras neslepia, kad pasirodžiusi informacija iš tiesų šokiravo.

„Šokas, be jokios abejonės. Šokas visiems Lietuvos piliečiams ir ne tik“, – sakė V. Semeška bei pridūrė, kad žinia dėl pretendavimo į K. Bartoševičiaus vietą Seime yra „iš giedro dangaus“ .

„Tai ta žinia kaip žaibas iš giedro dangaus, tikrai neplanavau nei į Seimą eiti, nei į kitas pareigas, norėjau trupučiuką atsigauti po praėjusių pareigų, pailsėti, pakeliauti, bet, jei įvyko kaip įvyko, tai, be jokios abejonės, (...) teigiamai nuspręsiu ir su didele pagarba ir atsakomybe duosiu priesaiką“, – pridūrė jis.

Mato savo darbą Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete

Nors kol kas V. Semeška, jei užims K. Bartoševičiaus vietą Seime, konkrečių planų neturi, vis tik, pabrėžia jis, sugrįžęs iš vizito Londone ketina susitikti su frakcijos vadovybe.

„Susitiksiu su frakcijos vadovybe, galbūt su tais atsakingais žmonėmis ir tada pasitarsime, kur geriau. Nes tikrai galėčiau dirbti ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSKG), galėčiau dirbti ir kituose. Tai pasitarsime, kur galėčiau save geriausiai save realizuočiau ir būtų daugiausia naudos valstybei“, – sakė jis.

ELTA primena, kad pirmadienį konservatorius K. Bartoševičius pranešė, jog atsisako Seimo nario mandato. Politikas teigė sprendimą priėmęs dėl asmeninių priežasčių.

Vis tik, Generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl Seimo nario K. Bartoševičiaus neliečiamybės panaikinimo. Prokurorė kreipimesi Seimo pirmininkę informavo apie 2022 m. lapkričio 15 d. pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimai įvykdytų nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje.

Baudžiamasis kodeksas skelbia, jog 150 straipsnio 4 dalis apibrėžia įtarimus asmeniui, kuris, įtariamas prievartavimu prieš mažametį asmenį. Toks nusikaltimas baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki trylikos metų.

Baudžiamojo kodekso 153 straipsnio 1 dalyje nurodoma, kad tai įtarimai, susiję su nepilnamečio, jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimu. Už tokį nusikaltimą baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

BK 150 straipsnio 3 dalyje nurodoma, jog tai seksualinio prievartavimo nusikaltimas prieš nepilnametį asmenį, už tai BK numatyta bausmė nuo dvejų iki dešimties metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 62 straipsnio nuostatomis, Lietuvos Respublikos Seimo nario asmuo neliečiamas, o Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė. Seimo statuto 22 ir 23 straipsniai nustato, kad dėl Seimo nario neliečiamybės atėmimo į Seimą turi kreiptis Lietuvos Respublikos generalinis prokuroras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)