Mažiausiai 24 žmonės, daugiausia turistai, buvo sužeisti trečiadienio rytą Barselonoje apvirtus turistus į oro uostą gabenusiam autobusui, pranešė gelbėjimo tarnybos.

Nelaimė įvyko per smarkią liūtį maždaug 3 val. 10 min. vietos (4 val. 10 min. Lietuvos) laiku, trys žmonės buvo sunkiai sužeisti. Tarp sužeistųjų yra keturi turistai iš Lietuvos, devyni iš Didžiosios Britanijos ir Airijos.

Autobusas išvyko iš Ljoret de Maro kurorto, esančio už 75 km į šiaurę nuo Barselonos, ir važiavo į Barselonos El Prato oro uostą. Jis sudužo miesto aplinkkelyje, einančiame palei pakrantę.

Į ligoninę paguldyta dešimt sužeistų autobuso keleivių, tarp jų dvi 51 metų moterys, kurių būklė yra sunki, tačiau pavojus gyvybėms negresia, sakoma Katalonijos vyriausybės pranešime.

Tarp sužeistųjų yra keturi turistai iš Lietuvos, septyni britai, trys baltarusiai, du vokiečiai, du airiai ir vienas lenkas, sakė miesto pareigūnas vietos radijui.

Taip pat autobuse buvo septyni ispanai, vienas iš jų – vairuotojas.

Penkiolika keleivių patyrė nesunkius sužeidimus, o penkių būklė yra vidutiniškai sunki, sakoma pranešime.

Lietuvos diplomatų teigimu, tui autobusu važiavusios trys Lietuvos pilietės buvo nuvežtos į Katalonijos miesto Hospitalet ligoninę, kur joms suteikta būtinoji pagalba.

„Jos netrukus bus išrašytos. Konsulatas susisiekė su avariją patyrusio autobuso kompanija, ji taksi nugabens Lietuvos pilietes į vietą, kurioje surinkti nukentėjusiųjų piliečių lagaminai ir asmeniniai daiktai, o tuomet į Barselonos oro uostą, kur bus nupirkti bilietai kelionei į Lietuvą. Nukentėjusios taip pat turės galimybę kreiptis į autobuso draudimo kompaniją dėl žalos atlyginimo“ , – anksčiau BNS sakė Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorius Rytis Paulauskas.

Pasak policijos, autobuso vairuotojas vairavo blaivus. Pradėtas tyrimas, siekiant išsiaiškinti nelaimės priežastis.