Studijoje kone pirmą kartą atvirai diskusijai susirinko visos pastarąją savaitę Lietuvą krečiančio vadinamojo Stomos sekso skandalo pusės: į skandalą įsivėlęs Saulius Stoma, žaliaakė žurnalistė Rūta Mykolaitytė, laidą rengęs prodiuseris Saulius Bartkus, dar visai neseniai populiarumo nestokojęs Andrius Šedžius, Kristina Brazauskienė, konservatorė Aurelija Stancikienė, savaitraščio „Veidas“ apžvalgininkas Audrius Bačiulis, žurnalistas Giedrius Drukteinis, žurnalistų sąjungos prezidentas Dainius Radzevičius ir kiti.

Ir nors žiniasklaidoje ir toliau viešinami slapta nufilmuoti įrašai, sudarantys iliuziją, kad Seimo narys Saulius Stoma neva siūlo žurnalistei padėjėjos darbą Seime už intymų bendravimą, bei giriais turimais turtais bei galia, pats parlamentaras jam mestus kaltinimus neigia.

„Į jūsų paspęstas žabangas įkliuvau iš naivumo. Jūs įsikišote į mano asmeninį gyvenimą, nufilmavote su darbu nesusijusius pokalbius, bei juos išviešinote. Negi aš, brandaus amžiaus vyras neturiu teises į meilę? Už savo veiksmus turėsite atsakyti teisme“, – žodžių į vatą nevynios Saulius Stoma.

Tuo tarpu prieš parlamentarą ant raudonosios sofutės sėdinti jį suviliojusi žurnalistė ir prodiuseris Saulius Bartkus atskleis dar daugiau.

„Jei prisiminsite Sauliau, viskas prasidėjo kur kas ankščiau. Kai Jūs pasiūlėte mums žurnaliste įdarbinti jūsų padėjėją, o atlyginimą pažadėjote mokėti pats, pinigais iš biudžeto. Mūsų visų mokesčių mokėtojų pinigų. Mainais už tai žadėjote ne tik nutekinti informaciją iš Seimo, bet ir prašėte rodyti jus tik gerai. Tai paprasčiausias kyšis, už kurį jums dabar gresia baudžiamoji atsakomybė“, - tikins prodiuseris Saulius Bartkus.

„Jums medalį reikėtų duoti už tai, kad savo tyrimu atskleidėte mūsų valstybės ir Seimo narių silpnąsias vietas. Jei jums bus skirta bauda, aš asmeniškai ją už jus sumokėsiu“, - pasižadės Andrius Šedžius.

Tačiau savaitraščio „Veidas“ apžvalgininkas Audrius Bačiulis tikino nematąs nieko blogo, kad Seimo narys padėjėjas renkasi pagal išvaizdą, o ne pagal protą ir gebėjimus.

„Tai, kad politikai samdosi tik itin gražias moteris jokia naujiena. Štai vienas jų nusisamdęs buvusią „misę“ kažkada sukėlė tokį kolegų pavydą, kad jie jį ėmė skųsti“, - pasakos A.Bačiulis.

Pirma kartą televizijoje įvykusi politiko Sauliaus Stomos akistata su žurnalistais, virtusi audringa diskusija jau šiandien, laidoje „Valanda su Rūta“, 19.10 per LNK.

Jūsų, mieli DELFI skaitytojai, nuomonė taip pat bus apžvelgta šioje LNK laidoje! Išsakykite ją, balsuodami žemiau!