Praėjusią savaitę Techninė komisija, patikrinusi Katedros aikštėje atliekamus rekonstrukcijos darbus, jiems visiškai užbaigti skyrė dar dešimtį dienų. Tuomet aikštėje jau buvo atlikta 96 proc. visų numatytų darbų.

Po penktadienį surengtos paskutinės apžiūros Valstybinės komisijos pirmininkas Algimantas Degutis teigė, kad "iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad darbai atlikti gerai, smulkmenų visada yra, tačiau tai jau nebekelia problemų." Paruošiamieji Katedros aikštės rekonstrukcijos darbai buvo pradėti 1998 metų spalį, granito plokštės pradėtos kloti praėjusių metų vasaros pabaigoje.

Iš viso aikštės rekonstrukcijai skirta apie 16,5 mln. litų.

Darbų vykdytojai teigia, kad jei dangai būtų panaudotos betoninės plokštės, o ne granitas kaip yra dabar, būtų sutaupyta tik apie 2 mln. litų.

Vilniaus senamiesčio restauravimo direkcijos vadovas Česlovas Kaminskas mano, kad aikštės priežiūra per metus turėtų kainuoti apie 400-500 tūkst. litų.

"Eksploatacija yra gana sudėtinga, mat negalima naudoti nei smėlio, nei druskos, tačiau tai nekainuos daugiau nei įprasta, mat granito plokštėms valyti reikalingas medžiagas galima naudoti net dešimt metų", teigė Č. Kaminskas.

Nors aikštė vilniečiams buvo atidaryta jau dabar, galutinius darbus aikštės prieigose ketinama baigti iki rugpjūčio 31 dienos.