Lietuvos ministras B.Johnsonui, kurio prosenelis yra kilęs iš Lietuvos, įteikė Kristinos Sabaliauskaitės knygą apie Vilnių „Vilnius. Wilno. Vilna. Three Short Stories“. B. Johnsonas šiltai prisiminė savo apsilankymą Vilniuje praeityje ir išreiškė pageidavimą apsilankyti Lietuvoje dar kartą, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

L.Linkevičius ir Johnsonas aptarė dvišalę partnerystę ir saugumo situaciją Europoje bei jos kaimynystėje.

„Šiandien Europa patiria naujų saugumo išbandymų. Karinės jėgos naudojimas prieš kaimynines valstybes, grubūs tarptautinės teisės pažeidimai, terorizmas ar organizuota propagandinė kampanija, siekianti skaldyti Europos vienybę – šie ir kiti iššūkiai reikalauja dar glaudesnės Europos šalių ir transatlantinės partnerystės. Džiaugiuosi, kad Lietuva ir Jungtinė Karalystė labai panašiai supranta šiuos iššūkius. Mes patvirtinome savo įsipareigojimus toliau glaudžiau dirbti kartu stiprinant Europos saugumą“, – po susitikimo Londone sakė L.Linkevičius.

Susitikime taip pat aptarta tebesitęsianti išorės agresija prieš Ukrainą, vieningos ir principingos ES politikos Rusijos atžvilgiu svarba, Rytų partnerystė bei kariniai konfliktai Sirijoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Ministrai taip pat aptarė šalių bendradarbiavimą teisėsaugos klausimais.

Londone L.Linkevičius dalyvavo ir Europos reformų centro organizuotoje diskusijoje, skirtoje aptarti padėtį Europoje globalių įvykių kontekste. Tarptautinės politikos ekspertams bei žurnalistams skirtame renginyje diskutuota apie galimą naujosios JAV administracijos politiką ir kokią įtaką Europos ateičiai turės Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš Europos Sąjungos bei agresyvi Rusijos užsienio politika.

Lietuvos ministras Londone dar susitiks su Jungtinės Karalystės Parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininku Crispinu Bluntu (Krispinu Blantu), šešėline užsienio reikalų ministre Emily Thornberry ir šešėliniu Europos reikalų ministru Khalidu Mahmoodu, duos interviu „BBC“ laidai „HardTALK“, susitikis su Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės nariais.