„Aš mokiausi vairuoti šarvuotį. Tai noras atkreipti dėmesį, kad jei turi automobilį ir daugiau pinigų, nereiškia, kad gali statyti automobilį bet kur. Pastaruoju metu ypač padaugėjo tokių atvejų, todėl šia akcija norėjau dar kartą priminti, kad negalima rodyti nepagarbos kitiems“, - sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Vilniaus savivaldybė išplatino tokias „pasivažinėjimo“ nuotraukas.

Vilniaus policija DELFI patvirtino, kad prabangus automobilis tikrai buvo sutraiškytas, o tuo metu vyko A.Zuoko reklaminio klipo filmavimas.

Pasirodo, čia buvo filmuojama skandinavų laida, kuri bus rodoma Švedijoje.

„Čia socialinė akcija, projektas. Apie tai rašome, diskutuojame – kas galima, kas negalima? Tai yra būdas, kaip atkreipti visuomenės dėmesį į dalykus, kuriuos mes esame įpratę pažeidinėti. Ir šios problemos baudomis neišspręsi, todėl reikia apie tai diskutuoti. O iššaukti diskusiją šiais laikais visuomenėje nėra paprasta. Tam turi būti panaudotos originalios ir įdomios priemonės“,- sakė A.Zuokas 15min.lt.

Anot jo, tai susiję su tuo, kad šią savaitę buvo ypač daug pažeidimų praktiškai toje pačioje vietoje, kur ir stovėjo šis mersedesas, tik kitoje gatvės pusėje. „Buvo užfiksuotas ne vienas prabangus automobilis, grubiai pažeidžiantis kelių eismo taisykles. Čia klausimas yra ne tik dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo – čia žymiai sudėtingesnis dalykas. Tai rodo mąstymą tam tikrų žmonių, kurie turi daugiau lėšų, kurių automobilis yra didesnis arba brangesnis – jie mano, kad mieste turi daugiau teisių negu kiti. Buvo noras parodyti, kad mes neturėtume būti pakantūs tam. Savo mintyse mes turime turėti nuostatą, kad tokius dalykus mes turime traiškyti kaip šitas tankas, nes tai yra tiesiog nepagarba visiems mums“,- sakė Vilniaus meras.

Ką manote apie Vilniaus mero akciją?


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)