Apklausos duomenimis, 39 proc. Lietuvos gyventojų mano, jog kraštutinių politinių pažiūrų partijos dalyvavimas Austrijos vyriausybėje yra Austrijos rinkėjų reikalas ir kitos šalys neturi teisės kištis į šios šalies vidaus reikalus.

17 proc. Lietuvos gyventojų mano, kad tokia Austrijos vyriausybė yra ne tik Austrijos vidaus reikalas ir kad kitos šalys turi teisę imtis poveikio priemonių.

44 proc. Lietuvos gyventojų nuomonės šiuo klausimu neturėjo.

Apie tai, kad į Austrijos vyriausybę įeina Liaudies partija ir kad kai kurios šalys pareiškė dėl to didelį susirūpinimą, girdėjo 43 proc., negirdėjo taip pat 43 proc., į klausimą neatsakė 14 proc. Lietuvos gyventojų.

Tokie pat tyrimai atlikti ir Rusijoje.

52 proc. Rusijos gyventojų mano, kad Liaudies partijos dalyvavimas Austrijos vyriausybėje yra tik rinkėjų reikalas, 18 proc. mano, jog kitos šalys turi imtis priemonių, atsakymo nežinojo ar neatsakė - 30 procentų.

Apie Austrijos vyriausybės padėtį bei kai kurių šalių pareikštą susirūpinimą žinojo 35 proc. Rusijos gyventojų, nežinojo - 53 proc., neatsakė - 12 procentų.

Lietuvoje tyrimą vasario 23-28 dienomis atliko "Baltijos tyrimai". Apklausti 1019 Lietuvos gyventojai, kuriems 15-74 metų.

Rusijoje kovo 4-5 dienomis tyrimą atliko "ROMIR". Apklausta 2 tūkst. Rusijos gyventojų, sulaukusių 18 metų ir vyresnių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją