Pontifikas susitiko su vaikais prie Vatikano pasiuntinybės Vašingtone. Visi vaikai, kurie darėsi asmenukes su popiežiumi lanko sutvirtinimo sakramento klasę Vašingtono Kristijono Donelaičio lituanistinėje mokykloje.

E. Davidonytė popiežiaus laukė su lietuviškais tautiniais drabužiais. Ji pasakoja, kad buvo labai netikėtai pasirinkta pabendrauti su popiežiumi. Po susitikimo su popiežiumi Davidonytė neatsigina žiniasklaidos dėmesio. „INFO TV“ ją pavyko pakalbinti pakeliui į vienos didžiausių JAV televizijų „Fox news“ studiją.

– Ar kai laukėte popiežiaus Pranciškaus galvojote, kad viskas taip pasisuks?

– Ne, negalvojau. Kai popiežius atėjo, jis pirmiausia nuėjo ne į lietuvių, o į visai kitą pusę. Apsaugos darbuotojui buvo pasakyta, kad iš minios išrinktų tris vaikus. Pamatė, kad mes su tautiniais rūbais, todėl mane išrinko, dar vieną mergaitę ir berniuką. Visi trys susitikom su pontifiku. Popiežius mus palaimino.

–Ką jūs jam sakėte?

–Mes su juo pasisveikinome, jis mus palaimino, o tada mes jo paprašėm, kad kartu nusifotografuotume.

– Kai prašėte, ar galvojote, kad jis gali ir nesutikti?

– Aišku galėjo, bet juk blogiausiu atveju būtų pasakęs „ne“ ir tiek, bet jis sutiko ir nusifotografavom.
Jūs esate viena iš nedaugelio žmonių, kurie iš taip arti bendravo su popiežiumi. Koks įspūdis apie jį kaip apie žmogų?

Buvo nerealu susitikti, kad galėjo palaiminti, galėjau paspausti ranką. Net negaliu patikėti, kad taip viskas vakar įvyko!

– Kaip ilgai planavote, kad eisite pasižiūrėti į popiežių?

– Tai sužinojau gal prieš 2 savaites, sužinojo mūsų monsinjoras. Mes priėmėme sakramentą ir tada buvome pakviesti į susitikimą.

– Jūs buvote su tautiniais rūbais. Kodėl?

– Kaip lietuvių bendruomenė, mes norėjome išsiskirti iš kitų vaikų. Norėjome, kad mus pamatytų, kiti atėjo su, pavyzdžiui, suknelėmis, o mes atrodėme išskirtinai.

– Ar dažnai dėvite tautinius drabužius?

– Apsivelku juos per lietuvių šventes, kai būna šokių šventės. Vieną ar porą kartų per metus apsirengiu juos.

– Ar popiežiui minėjote, kad esate iš Lietuvos?

– Taip. Aš juk gimiau Lietuvoje. Kiekvieną šeštadienį važiuojame į lietuvių Kristijono Donelaičio mokyklą, ten mokomės lietuvių kalbos. Nuo šių metų aš ten esu mokytoja. Visi klausia, kur gimiau, pasakiau, kad aš esu iš Lietuvos.