Kol pareigūnai apžiūrinėjo statinį, į objektą atvažiavo betoną lieti pasiruošusi technika, automobilinės betono maišyklės. Darbininkai buvo įspėti, jog ši statyba yra neteisėta ir nutraukiama. Bet statybininkai į tai nekreipė dėmesio.

Pastatą, kuriame planuojama įrengti viešbutį bei kavinę, statančius vyrus atšaldė tik į statybvietę iškviesti policininkai.

Klaipėdos apskrities viršininko Vytauto Rinkevičiaus įsakymu pajūrio juostoje vykstančiai trijų aukštų kavinės ir viešbučio statybai ištirti sudaryta speciali komisija.

Pajūryje pastatą išvydęs apskrities statybų inspekcijos tarnybos viršininkas Aloyzas Norvilas iš karto nusprendė stabdyti darbus: „Tai aiškiausia savavališka statyba“.

„Statinys statomas ne pagal tą projektą, kuris yra suderintas ir kurio statybai duotas leidimas“, – teigė Palangos statybų inspektorius Algirdas Klizas.

Statybų inspekcijos pareigūnai pastebėjo, kad pernai balandžio mėnesį išduotame statybos leidime nebuvo įrašyta statybos techninę priežiūrą atliekančio specialisto, rašo "Lietuvos rytas".

„Be tokio įrašo išduotas statybos leidimas yra niekinis“, – teigė A.Klizas.