"Tokį sprendimą brandinau jau kurį laiką, negalėdama susitaikyti su tuo, kaip kelių žmonių kompromituojama organizacija, kurią įkūriau", - spaudos konferencijoje trečiadienį sakė A.Balsienė.

Tuo tarpu ne visi profsąjungiečiai laukia ateinančios "gelbėtojos". Parlamentarę "Solidarumo" vadovo poste pakeitusio Petro Grėbliausko teigimu, profsąjunga, A.Balsienei išėjus į Seimą, "lengviau atsikvėpė".

"Mes užsiauginome monstrą. Ji nesiskaitė su niekuo, nebuvo demokratijos, ji buvo viskas, profsąjunga lengviau atsikvėpė jai išėjus į Seimą, pradėjo normaliai dirbti", - apie buvusią viršininkę žurnalistams sakė P.Grėbliauskas.

Pasak jo, A.Balsienė profsąjungos finansus tvarkė kaip savo asmeninę kasą, o jau būdama Seimo nare ir toliau nieko neprileido prie "Solidarumo" piniginių reikalų.

"Ne kartą mačiau, kaip ji pati ateina, ima pinigus iš kasos, ir būdama Seime nepaleido iš rankų pinigų srautų", - kalbėjo P.Grėbliauskas.

A.Balsienė tuo tarpu neabejoja, jog grįš į "Solidarumo" vadovės postą, nors tam priešinasi dalis profsąjungos narių.

"Mane išrinko suvažiavimas, niekas to statuso nepakeitė. Šiuo metu žmogus, kuris vadovauja, yra prezidento pavaduotojas, laikinai einantis pareigas. Mano statusą gali pakeisti tik suvažiavimas", - sakė liberaldemokratė.

A.Balsienė, prieš patekdama į Seimą, vadovavo profesinei sąjungai "Solidarumas". Ją šiame poste pakeitusiam P.Grėbliauskui vasario pradžioje pateikti įtarimai 5 mln. litų profsąjungos turto iššvaistymu, jis nušalintas nuo "Solidarumo" vadovo pareigų.

P.Grėbliauskas atmeta kaltinimus iššvaisčius turtą atmeta ir tikina, kad šitaip su juo mėgina susidoroti buvusi "Solidarumo" vadovė A.Balsienė.

P.Grėbliauskas A.Balsienę apkaltino spaudus profsąjungos turtą parduoti ne didžiausią kainą pasiūliusiam asmeniui, o jos proteguojamam verslininkui.

"Solidarumas" taipogi įtaria, jog A.Balsienės drauge su dar dviem akcininkais įsteigta bendrovė Profsąjungų mokymo ir tyrimo institutas, administruojanti "Solidarumui" priklausančią sanatoriją Druskininkuose, galėjo pelnytis profesinės sąjungos sąskaita.

Viešumon iškilus faktams apie "Solidarumą" draskančius nesutarimus, A.Balsienės vaidmeniu šioje istorijoje susidomėjo Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

A.Balsienei paskelbus apie pasitraukimą iš Seimo, spaudoje skelbta versijų, esą toks poelgis sietinas su siekiu išvengti parlamentinio tyrimo.

A.Balsienė tokias versijas kategoriškai atmeta. "Galėčiau ramiai sėdėti Seime ir niekuo nesirūpinti. O dėl gresiančios apkaltos - pati imsiuosi iniciatyvos pasitelkus nepriklausomus ekspertus įvertinti sandorį", - sakė A.Balsienė.

A.Balsienei per pusantrų metų Seime kartą jau buvo kilusi grėsmė netekti mandato.

Seimas sprendė A.Balsienės mandato klausimą, kai parlamentarė bandė vienu metu sėdėti ant dviejų kėdžių - Seimo nario bei "Solidarumo" vadovės - nepaisant to, jog Konstitucija draudžia parlamentarui būti susaistytam darbiniais santykiais.

Tuomet A.Balsienė išsisuko apkaltinusi savo įpėdinį "Solidarumo" vadovo poste P.Grėbliauską, neva jis be jos žinios po rinkimų į Seimą ją ne atleidęs iš darbo, kaip prašiusi, o ketveriems metas - Seimo kadencijai - išleidęs tikslinių atostogų.

Pagal Seimo statutą, parlamentaro įgaliojimai nutrūksta, jeigu jis neatsisako darbo, nesuderinamo su Seimo nario mandatu.

Seimo Liberalų demokratų frakcijos narė A.Balsienė pareiškimą, kuriame praneša atsisakanti Seimo nario mandato, Vyriausiajai rinkimų komisijai įteikė antradienį.

A.Balsienė į Seimą buvo išrinkta daugiamandatėje apygardoje pagal Liberalų demokratų partijos sąrašą.

A.Balsienei pasitraukus iš Seimo, jos vietą užims kitas liberaldemokratas, buvęs parlamentaras Dailis Barakauskas.