Dieną bus 22–27 laipsniai šalčio. Sinoptikė Antanina Butkuvienė sako, kad savaitgalį orai taip pat bus šalti ir vėjuoti.

Apie sušalusius žmones nepranešama, tačiau Vilniaus Lazdynų greitosios pagalbos ligoninės gydytoja Aušra Šernienė sako, jog gydytojams darbo netrūko.

Švietimo ir mokslo ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nomeda Barauskienė sako, kad jaunesnių klasių moksleiviai gali neiti į pamokas esant 20 laipsnių šalčio. Vyresniems moksleiviams pamokos nevyksta atšalus dar 5 laipsniais.

Įsivyravus smarkiems šalčiams, Vilniuje supaprastinta benamių priėmimo į nakvynės namus procedūra, avarinės tarnybos stiprina pasiruošimą galimoms kritinėms situacijoms mieste. Vilniaus meras Artūras Zuokas sako, kad tikrinamos sistemos, užtikrinančios vandens ir šildymo tiekimą vaikų darželiams ir mokykloms.

Oro temperatūrai nukritus žemiau 20 laipsnių Celsijaus, sostinę ir greta esančius miestelius šildančiai UAB „Vilniaus energijai“ ėmė stigti gamtinių dujų. Prognozuojama, kad savaitgalį šilumininkai pritrūks maždaug ketvirtadalio gamtinių dujų, ir šis trūkumas bus kompensuojamas mazutu.

Kartu gyventojams gali pabrangti ir šildymas, nes mazutas yra brangesnis nei gamtinės dujos. Tačiau „Vilniaus energijos“ atstovų teigimu, jokių ekstremalių situacijų nesusidarys, šilumos tiekėjai per šalčius dirba ne pirmi metai.

„Lietuvos dujos“ praneša, kad šalčiai gamtinių dujų tiekimo iš „Gazprom“ nesutrikdė, tačiau vartotojai perspėjami neviršyti nustatytų kvotų. „Dujotekanos“ bendrovės, tiekiančios gamtines dujas stambioms šilumos tiekimo ir pramonės įmonėms, atstovai taip pat tvirtino, kad gamtinės dujos Lietuvos vartotojams tiekiamos pagal numatytas sutartis ir kvotas, jokių sutrikimų neturėtų būti.