Mat, po šių metų pradžioje Vidaus reikalų ministerijai (VRM) priklausančioje Sveikatos priežiūros tarnyboje įvykdytos reorganizacijos pasikeitė CMEK statusas ir vadovybė.

Anksčiau Sveikatos priežiūros tarnyboje veikė du juridiniai asmenys - CMEK bei vadinamoji VRM ligoninė. Po reorganizacijos, kurios planas buvo parengtas prieš keletą mėnesių ir pasirašytas vidaus reikalų bei sveikatos ministrų, buvo įregistruotas atskiras juridinis asmuo – Medicinos centras, kurio struktūriniais padaliniais tapo anksčiau atskirų juridinių asmenų statusą turėjusi ligoninė ir CMEK.

Vykstant reorganizacijai visiems darbuotojams buvo įteikti pranešimai apie atleidimą iš darbo. Tokį pat pranešimą gavo ir CMEK vadovė Jūratė Normantienė. Jai buvo pasiūlytas kitas – Medicinos centro poliklinikos vadovės postas. Buvo sutarta, kad pusę etato ji dirbs ir ginekologe, nes yra įgijusi šią specialybę ir yra praktikuojanti gydytoja. J.Normantienė sutiko su jai pasiūlytomis sąlygomis, todėl bus ieškoma naujo CMEK vadovo.

J.Normantienė, kaip CMEK vadovė, išgarsėjo per buvusio sostinės policijos komisaro E.Kaliačiaus atleidimo istoriją. Likus vos kelioms dienoms iki Policijos departamentas baigė tarnybinį patikrinimą, kuriuo buvo nustatyta, kad E.Kaliačius galėjo pažeminti pareigūno vardą, CMEK viršininką pripažino netinkamu tarnybai.

Kai policijos vadovas Vytautas Grigaravičius gavo tokią komisijos išvadą, jam reikėjo atleisti E.Kaliačių iš tarnybos ne už pareigūno vardo pažeminimą, o dėl sveikatos. Šitaip buvęs sostinės vadovas išsaugojo visas socialines garantijas ir liko nenubaustas vadovybės. Tokiu būdu tarnybą yra palikęs ne vienas nemalonėn patekęs pareigūnas.

„Tai nėra netikėtas įvykis. Tai yra realizacija strateginio komiteto prie Vyriausybės ir dviejų ministrų (Gintaro Furmanavičiaus ir Žilvino Padaigos - DELFI) patvirtinto priemonių plano“, - DELFI sakė jau kelis mėnesius Sveikatos priežiūros tarnybą kuruojantis VRM sekretorius Vaidotas Blažiejus Abraitis. Anot jo, visus personalo ir pareigybių klausimus sprendžia naujai įregistruoto Medicinos centro direktorius Eugenijus Ragelis.

V.B.Abraičio teigimu, reorganizacijos priemonių planas buvo pasirašytas dar vasarą. Šitaip siekiama, kad pareigūnams sveikatos priežiūros paslaugas teikianti Sveikatos priežiūros tarnyba, kurioje veikia Medicinos centras, prie VRM galėtų įgyvendinti bendras šalyje vykstančias sveikatos reformas.

Medicinos centras rūpinasi, kad vidaus reikalų sistemos statutinių valstybės tarnautojų (policininkų, pasieniečių, vadovybės apsaugos pareigūnų ir kt.) fizinė sveikata ir psichika atitiktų nustatytus ir būtinus reikalavimus. Taip pat, rūpinasi, pareigūnų gydymu ir nustato, ar jie toliau gali eiti tarnybą.